Meslektaşları, gazeteci Aktan'ı son yolcuğuna uğurladı

TRT'nin çeşitli kademelerinde görev yapan Gazeteci Güntaç Aktan (69), son yolculuğuna uğurlandı.

Güntaç Aktan için Kocatepe Camisi'nde öğleyin düzenlenen cenaze törenine Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve gazeteci Ertürk Yöndem ile yakınları, sevenleri ve diğer meslektaşları katıldı. 



Törende taziyeleri, merhumun oğlu Alpay Aktan kabul etti.



Cami imam hatibi İsmail Coşar'ın kıldırdığı namazın ardından omuzlarda taşınarak cenaze aracına konulan Aktan'ın naaşı, Cebeci Asri Mezarlığı'nda defnedildi.



Aktan'ın özgeçmişi



Ortaöğrenimini Kayseri'de tamamladı. Lise son sınıfta tek dersten beklemeye kalınca, bu bir yıllık boşta kalış hayatının dönüm noktası oldu, yerel Emel gazetesinde muhabir olarak gazeteciliğe başladı.



Başkentte üniversite eğitimini sürdürürken de gazetecilik faaliyetlerine devam etti. 



Mesleğini, üniversite sınavları için gittiği Ankara’da Medeniyet Gazetesinde sürdüren Aktan, 



İzmir'de askerlik görevini yaptığı sırada TRT'nin sınavlarına katıldı. Askerlik görevinden sonra 1973'te TRT'deki görevine başladı. 



 12 Eylül müdahalesine kadar televizyonda tren kazası, uçak kazası, heyelan, deprem haberlerinin peşinde koştu; "müdahale" sürecini bizzat yaşadı.



TRT’nin çeşitli kademelerinde görev yapan Aktan, daha sonra ‘Televizyon Haberler Müdür Yardımcısı’ ve ardından  ‘TRT 2 Haber Müdür Yardımcısı ‘ oldu, 2008'de emekliye ayrıldı.



Güntaç Aktan, TRT ekranlarında 14 yıl yayımlanan "Anadolu'dan Görünüm" programı ile adını duyurmuştu.



Aktan, "Anadolu’dan Görünüm" programının öyküsünü bir röportajında şöyle anlatmıştı:



“12 Eylülden sonra bir Fatsa Programı yaptım, daha sonra sıkıyönetim komutanlarının isteği ile benzeri birkaç program daha hazırlandı, 1984 yılında Eruh ve Şemdinli’ye silahlı saldırı oldu, bunu ‘Huzur operasyonu’ adlı programla anlattım sonra ‘Pişmanlık Yasası’ diye benzer bir program daha çektik. 1987 yılında Olağanüstü Hal dönemi başladı, Vali Hayri Kozakçıoğlu’nun isteği ile bir program yapılması TRT’ye bildirilmiş, görev bana verildi. Program tüm Anadolu’dan haberler verecek şekilde düşünüldüğü için bu ismi aldı, sinyal müziğini de Ulvi Cemal Erkin’in Anadolu’dan Esintiler Senfonisinden aldık. Çok kısa bir hazırlık dönemi oldu ve Ekim 5 Ekim 1987 de başlayıp, 2001 yılında sona eren programda: dört kez sınır ötesi, elliden fazla iç güvenlik harekatı ile sayısız olay izledim." (AA)


A101 26 Aralık Perşembe aktüel kataloğu yayımlandı Galatasaray, Kayseri'yi ezdi geçti Maximin, Mourinho'yu hayal kırıklığına uğrattı Türkiye'nin en zeki illeri belli oldu! AFAD duyurdu: Muğla açıklarında deprem Narin Güran cinayetine ilişkin kritik bilgi