Merih Demiral golleri attı, Avusturya evine döndü! A Milli Takım, EURO 2024'te çeyrek finale yükseldi

EURO 2024 son 16 turu maçında A Milli Takım, Avusturya ile karşı karşıya geldi. A Milli Takım, Merih Demiral'ın golleriyle Avusturya'yı 2-1'lik sonuçla saf dışı bıraktı ve çeyrek finale yükseldi. A Milli Takım'ın çeyrek finaldeki rakibi Hollanda oldu.

Almanya’da düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda Avusturya ile A Milli Takım, Leipzig Stadyumu’nda karşı karşıya geldi.

Maçta gol perdesini açan taraf Ay-Yıldızlı ekibimiz oldu. Ceza sahası içinde yaşanan karambolde topu ağlara yollayan Merih Demiral maçın henüz başında skoru 1-0'a getirdi ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarıya Avusturya etkili başlasa da sahneye yine Merih Demiral çıktı. Kornerden gelen topa çok iyi yükselen Merih Demiral 59. dakikada skoru 2-0 yaptı. Avusturya'nın bu gole cevabı 8 dakika sonra oldu. Oyuna ikinci yarıda dahil olan Gregoritsch arka direkte topu ağlara yolladı ve skor 2-1'e geldi.

Kalan dakikalarda üstünlüğünü koruyan A Milli Takım sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı ve EURO 2024'te çeyrek finale yükseldi. A Milli Takım 6 Temmuz Cumartesi saat 22:00'de Hollanda ile karşılaşacak.

ORKUN KÖKÇÜ VE İSMAİL YÜKSEK CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

Avusturya karşısında sarı kart gören Orkun Kökçü ve İsmail Yüksek cezalı duruma düştü. Orkun Kökçü ve İsmail Yüksek, Hollanda ile oynanacak çeyrek final mücadelesinde forma giyemeyecek.

MERİH DEMİRAL TARİHE GEÇTİ

Mücadelenin henüz ilk dakikasında Avusturya ağlarını havalandıran Merih Demiral, A Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası tarihindeki en erken golünü kaydetti.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1' İlk düdük sesi geldi ve maç başladı.

2' A Milli Takım golle başladı. Ceza sahası içindeki karambolde topu ağlara yollayan Merih Demiral skoru 1-0'a getirdi.

7' Avusturya gole yaklaştı. Kullanılan kornerde Philipp Lienhart'ın kafa vuruşu üst ağlarda kaldı.

19' Arda Güler uzaklardan denedi! Kalecinin önde olduğunu gören Arda Güler orta sahadan vuruşunu yaptı ancak çerçeveyi bulamadı.

25' İkinci gol kaçtı! Arda Güler'in kullandığı kornerde Merih Demiral'ın kafa vuruşu direğin bir karış üstünden auta gitti.

45' A Milli Takım, Avusturya karşısında ilk yarıyı Merih Demiral'ın golüyle 1-0 önde tamamladı.

46' İkinci yarı başladı.

51' Mert Günok gole izin vermedi! Savunmanın arkasına atılan pasta Arnautovic'in şutunda açıyı çok iyi kapatan Mert Günok ayaklarıyla golü önledi.

59' Gol geldi, fark ikiye yükseldi. Sahneye yine Merih Demiral çıktı! Kornerden gelen topa yine çok iyi yükselen Merih Demiral skoru 2-0'a getirdi.

67' Avusturya golü buldu. Arka direkte bomboş kalan Gregoritsch tek vuruşta topu ağlara gönderdi ve skor 2-1'e geldi.

84' Avusturya beraberlik golüne yaklaştı. Mert Günok'un boşa çıktığı topta Baumgartner'in kafa vuruşu dışarıya gitti.

90+4' Üçüncü gol fırsatı kaçtı! Ferdi'nin geliştirdiği kontra atakta Barış Alper'in yerden vuruşunda kaleci gole izin vermedi.

90+5' Mert Günok'tan inanılmaz kurtarış! Baumgartner'in kafa vuruşunda Mert Günok parmaklarının ucuyla topu kornere çeldi.

Bu kan grubuna sahip insanlar daha fazla yaşıyor Kadir Ezildi evleniyor! İşte müstakbel nişanlısı Maden suyu sirke karışımı neye iyi gelir? Doktorlar önerdi nohut yiyerek meme büyütülebilir Merih Demiral'a verilen men cezasına yalanlama Kulüpler Birliği'nde Ali Koç dönemi sona eriyor