Menopoz dönemindeki kadınlar bol bol pancar suyu için: Pancar suyu neye iyi gelir?

Pancar suyu içmek genel sağlığımız için bir dizi önemli yararı beraberinde getirirken, özellikle menopoz dönemindeki kadınların içmesi, tüm o sorunları yok etmede etkilidir. İşte pancar suyu içmenin menopoz dönemi sağlığına etkisi

Menopoz, yumurtalıkların aktivitelerini kaybetmeleri sonucu adet döngüsünün kalıcı olarak kesilmesidir.

Menopozdaki kadınlar genellikle sıcak basmaları, hormonal dalgalanmalar ve ruh hali değişimleriyle karşı karşıya kalır.

Ancak bunların yanı sıra bazı olumsuz etkiler de meydana gelebilir. Bunu önlemek için ise yapmanız gereken tek şey, pancar suyu içmek!

İşte pancar suyunun menopoza etkileri...

PANCAR SUYUNUN MENOPOZA ETKİLERİ

Pancar suyu, genel sağlık üzerinde güçlü faydalara sahip olan doğal içeceklerden biridir. Pancar suyunun özellikle kalp-damar sistemi sağlığı üzerinde önemli etkileri vardır.

Araştırmalara göre pancar suyu tüketmek, kan damarı fonksiyonunu iyileştirir. Menopoz sonrası yıllarda pancar suyu içmek, kadınlarda kalp hastalığı riskini büyük ölçüde azaltır.

Çünkü menopoz sonrası bir kadın için kalp sağlığı, büyük bir risktir. Menopozdan önce, kadının vücudundaki östrojen seviyeleri idealdir.

Bu, atardamar duvarlarını esnek ve elastik tutarak kalp üzerinde koruyucu bir etki sağlar. Ancak menopoz sırasında östrojen seviyeleri düşer.

Bu nedenle kadınlar, vücutlarının kalbi koruma yeteneğini kaybetmiş olur. Atardamarları ve damarları genişleten pancar suyu, güçlü bir nitrat kaynağıdır. Bu da kalp sağlığı için son derece önemlidir.

Menopoz sonrasında pancar suyu tüketmenin sağlıklı dolaşımı desteklediği, Frontiers of Nutrition'da yayınlanan bir çalışmada kanıtlanmıştır.

Kalp damar sağlığı için kritik faktörler arasında; kan akışı ve kan basıncı bulunur. Pancar suyundaki nitrat nitrite dönüşerek, kan akışını artırır ve kan basıncını düşürür.

Kan akışını iyileştiren ve kan basıncını düşüren pancar suyu, hormonal değişiklikler nedeniyle sıklıkla yüksek tansiyonla karşı karşıya kalan menopoz sonrası kadınlar için oldukça faydalıdır.

PANCAR SUYUNUN DİĞER FAYDALARI

Pancar suyu kalp yetmezliği bulunan bireylerde kas gücünü artırır. Öte yandan karaciğer yağlanmasını önler ve azaltır.

Kötü kolesterolü düşüren pancar suyu, kemoterapi sırasında genel refahı da destekler. Pancar suyu ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirir ve beyin sağlığını korur.

DİKKAT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına tüketmeden önce mutlaka uzmanınıza danışın.

Fethullah Gülen Öldü Yüzde 25 İndirim Geldi İşte iddianamedeki bir numaralı sanık Fethullah Gülen'in Yerine Geçecek Sürpriz İsim Gülen'in ölümünü hangi gazete nasıl gördü? Dilan Polat ve Sıla Doğu hakkında yeni gelişme Emekliye 2 maaş - 2 tazminat düzenlemesi!