Memur ve emekli Ocak 2025 zammı son durum: 3 aylık enflasyon farkı ortaya çıktı! Memur ve SSK, BAĞ-KUR emekli maaş zammı ne kadar oldu?

Memur ve emekli Ocak 2024 zammı son durum, TÜİK'in Eylül ayı enflasyon verisini açıklamasıyla yeniden araştırma konusu oldu. Milyonlarca SSK, BAĞ-KUR emeklisi ile memurlar, Ocak ayında maaşlarına yapılacak zammı hesaplamaya başladı. En son 2024 Temmuz zammı ile memur maaşına yüzde 19,31, emekli maaşına ise yüzde 24,73 oranında zam yapılmıştı. 3 aylık enflasyon farkı ortaya çıktı! Peki, memur ve SSK, BAĞ-KUR emekli maaş zammı ne kadar oldu?

Memur ve emekli maaşına enflasyon oranına göre yılda iki defa zam yapılıyor. En son Temmuz ayında memur maaşına yüzde 19,31, emekli maaşına ise yüzde 24,73 zam yapıldı. Şimdi gözler memur ve emekli Ocak 2025 zammına çevrildi. TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) eylül ayı enflasyonunu açıkladı. Enflasyon 2,97 artarken, yıllık enflasyon yüzde 49,38 olarak gerçekleşti. 3 aylık enflasyon farkına göre emekli ve memur zammı yeniden hesaplandı. Kesin zam için geriye 3 aylık (ekim, kasım, aralık) veri kaldı.3 aylık enflasyon farkı ortaya çıktı. Peki, Memur ve SSK, BAĞ-KUR emekli maaş zammı ne kadar oldu?

MEMUR VE EMEKLİ OCAK 2025 ZAMMI SON DURUM

TÜİK'in verilerine göre; 2024 eylül enflasyonu yüzde 2,97, yıllık enflasyon 49,38, üç aylık enflasyon ise yüzde 8,9 olarak gerçekleşti. 2024'ün ikinci yarısında belli olan 3 aylık enflasyon farkına göre; emekli ve memur maaşına yapılacak zam oranı da yavaş yavaş netlik kazanmaya başladı.

Memur maaşına temmuz ayında 19,31, emekli maaşına ise yüzde 24,73 zam yapılmıştı.
Üç aylık enflasyon farkının belli olmasıyla beraber milyonlarca memur, memur ve işçi emeklisi ile SSK ve BAĞ-KUR emeklisi maaş zam tablosu da netleşmeye başladı.

MEMUR VE SSK, BAĞ-KUR EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLDU?

Bilindiği üzere memurlar, toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı da alıyor. Memurlar, Temmuz ayında yüzde 10 sözleşme zammı alan memur ve memur emeklleri, bu oranı aşan tutarda enflasyon farkı alacak. Üstüne ise toplu sözleşmeden doğan yüzde 6'lık bir zam alacaklar.

TÜİK'in açıkladığı Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarının toplam enflasyon oranı yüzde 8,9 oldu. Memur ve memur emeklisi için henüz enflasyon farkı oluşmadı. Memurların enflasyon farkı alabilmesi için yüzde 0,99 oranında bir enflasyon farkı daha oluşması gerekiyor.

2024 Eylül enflasyonu yüzde 2,97 oldu. Buna göre; SSK ve BAĞ-KUR emeklisi Temmuz ayında yüzde 3,23, Ağustos ayında yüzde 2,47 ve Eylül ayında yüzde 2,97 zammı hak etti. Kümülatif fark ise yüzde 8,90 olarak gerçekleşti.

Şimdi emekli ve memur zammına yapılacak zam oranının netleşmesi için geriye sadece Ekim, Kasım ve Aralık ayı enflasyon verileri kaldı.

İslam Memiş Uyardı: Uzak Durun Fethullah Gülen Öldü Yüzde 25 İndirim Geldi İşte iddianamedeki bir numaralı sanık Fethullah Gülen'in Yerine Geçecek Sürpriz İsim Dilan Polat ve Sıla Doğu hakkında yeni gelişme Emekliye 2 maaş - 2 tazminat düzenlemesi!