"Memoli'ye linç kampanyası tesadüf müdür?"

Ünlü oyuncuya yönelik linç kampanyası köşe yazarlarının da gündeminde.

Oyuncu Memet Ali Alabora'nın bazı kesimlerce hedef gösterilmesi ve ona karşı linç kampanyasına dönüşmesine Vatan yazarı Rhyat Mengi bugünkü köşesine taşıdı. Köşesinde sert ifadeler kullanan Mengi'nin o yazısı şu şekilde:



"Memoli’ye linç kampanyası tesadüf müdür?

 

Ruhat MengiSanatçı Memet Ali Alabora Gezi gösterileri sırasında ön plana çıktığı için ona yapılmadık kötülük kalmadı. Başta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek olmak üzere en tepelerden ona karşı tepki doğması, zarar görmesi için “hedef gösterildi”, hatta milleti ona karşı eyleme teşvik eden ya da “Silivri’ye gönderilmesi gerektiğini” söyleyen tweetler atıldı.



Ve şimdi Gezi olaylarının üzerinden haftalar geçtikten sonra Memet Ali Alabora için sosyal medyada LİNÇ KAMPANYASI başlatıldı. Kötülüğün sınırı yok, öyle acımasız ve kin kokan (kininin takipçisi olmak bu olmalı) mesajlar yazılıyor ki insan hayretler içinde kalıyor. “Devlet düşmanı Memoli”den, “meseleyi Silivri’de anlatırsın”a kadar akla gelmedik her şey var.



Yanlışı kim yaptı?



AKP’liler bile “Valilik ve Belediye’nin Gezi olaylarını iyi yönetemediğini, hatanın buradan kaynaklandığını” söylediler. Başında AKP Milletvekili Prof. Dr. İdris Bal’ın olduğu AGAM (Avrasya Global Araştırma Merkezi) Gezi olaylarında Başbakan’ın yanlış yönlendirildiğini, “Taksim’de çevreci duyarlılıkla başlayan olayların ‘polis müdahalesinin şekli ve insanlarla diyaloga geçilmemesi’ nedeniyie büyüdüğünü” açıkladı.. AGAM açıklamasında tek hata “fırsat bekleyen odakların sahneye çıkması”..



Gezi gösterilerinde araya provokatörler de karıştı ama büyük ölçüde “şiddete-baskıya karşı tepki gösteren” bir halk hareketiydi.. Polis şiddeti ortadan kaldırılacağına, arttıkça tepki büyümüştü.. Ve elbette o tepki gösterenler içinde tiyatrosundan, müziğine, operasından balesine kadar sanatçılar da, futbolcular da vardı. Neden olmasın, gözle görülür bir şiddet kenarda oturan insanlara, parktan geçen kadınlara, çocuklu annelere, bebeklere, yabancı siyasetçilere kadar uygulanırsa o ülkede sanatçı kenara mı çekilir?



ALABORA ÜZERİNDEN SALINAN KORKU!



Yalnız Memet Ali Alabora değil, çok sayıda sanatçı tepki gösterdi, duygusu olan, insan olan herkes, 15-16 yaşında gençler bile gösterdi, göstermemek imkansızdı. Alabora üzerinde “haftalardır yapılan hedef gösterme” faaliyetlerinden sonra birden ortaya çıkıveren tweet kampanyası organize değil midir? Kendiliğinden mi yapılmaktadır?



Yoksa onu “Silivri’ye göndermek”le ilgili tehditler veya hakaretler bundan sonra diğer sanatçıların herhangi bir gösteriye katılmasını önlemeye, onları korkutmaya mı yöneliktir? Acaba aynen “darbelerle mücadele” derken hiçbir somut eylemi görülmemiş insanlara verilen ağır cezalarla “cezalandırmanın ne kadar kolay olduğunu” göstererek tüm topluma peşin peşin salınan korku gibi bir korku mudur hedeflenen?"



Köşe yazısının tamamını okumak için tıklayınız. 




Enes Güran'ın Ses kayıtları Ortaya Çıktı Okan Buruk'un özel isteği Michail Antonio Derin yırtmaçlı sahne kıyafeti olay yarattı Sıcaklıklar 15 derece birden düşecek Narin Güran cinayeti davasında yeni gelişme! Restorandaki yangından acı haber geldi