MedyaTava gösterimdeydi! Dune, sinemanın geleceğini kurtaracak mı?

MedyaTava muhabiri Gizem Ertürk, Frank Herbert'ın çığır açan çok satan romanı, son yılların en büyük başyapıtı olarak gösterilen ve 22 Ekim Cuma günü ülkemizde vizyona girecek beyazperde uyarlaması “Dune: Çöl Gezegeni”ni basın gösteriminde izledi.

Uluslararası gişe hasılatı 130 milyonu geçen yapım, sinema salonları tarihe mi karışacak sorularının gündeme geldiği şu günlerde adeta bu soruya teknolojinin de gücünü arkasına alarak ben daha ölmedim mesajını veriyor. Çünkü bu deneyimi sinema salonu dışında başka bir yerde yaşamanız mümkün değil…

Kadrosunda Timothée Chalamet, Josh Brolin, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Jason Momoa, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Zendaya, Charlotte Rampling, Javier Bardem gibi yıldızları barındıran film adeta pandemi sonrası sinemanın salonlara görkemli dönüşünü müjdelilyor.

İşte bu dev yapımın basın gösterimi sonrası sinema yazarlarının MedyaTava’ya özel yorumları…

Atilla Dorsay – Sinema Yazarı

Bu film adına fantastik sinema türünde bir zirve olduğunu düşünüyorum. Din, inan, intikam duygusu, aşk, hırs ve daha çok pek çok şey son derece çarpıcı bir dil ile anlatılmış.

Murat Tolga Şen – Sinema Yazarı

Bu film Mad Max Fury Road’dan sonra sinema seyircisi için verilmiş en büyük ödül… Şimdiye kadar toplanmış en iyi oyuncu kadrosu… Sanat yönetimi, efektler her şey harika… Perdeden gözünüzü ayıramıyorsunuz… 155 dakika nasıl geçti anlamadım….

Duygu Kocabaylıoğlu – Sinema Yazarı

Bilim-kurgu türüne uzak olan seyircileri bile çok etkileyeceğini düşündüğüm bir film… Görselliği, tekniği, oyunculukları mükemmel… Sonbahar sezonunun en güçlü gişe hiti…

Aslıhan Saraçoğlu – Radyocu

Kesinlike IMAX 3D izlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Muhteşem bir roman uyarlaması… Yıldızlar kadrosu bir araya gelmiş… Kaçırmayın

Gözde Hatunoğlu – Gazeteci

Romanlardan da dolayı bu filmi yıllardır bekliyordum. Beklediğimi de buldum. Cast, teknik her şey kusursuz…

Narin Güran cinayetinde ilk defa duyacağınız bilgi Pıtrak otunun faydalarına inanamayacaksınız Ernest Muçi devre arasında Beşiktaş'a veda ediyor Acun, Jose Mourinho'nun istemediği Pedro'yu alıyor Narin cinayetinde kan donduran rapor! Bugün akaryakıt alacaklar dikkat!