Meclis'e gelmek zorunda değil... TUSAŞ'ı ziyaret eden Özgür Özel'den Abdullah Öcalan çıkışı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 2 gün önce PKK'lı teröristlerin saldırı gerçekleştirildiği TUSAŞ'ı ziyaret etti. Özel, Devlet Bahçeli'nin "TBMM’de DEM Parti Grup Toplantısı'nda konuşsun" çağrısında bulunduğu PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile ilgili "Bulunduğu yerde imkan verilir oradan çağrısını yapar, illa Meclis’e gelmek zorunda değil" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, PKK'lı teröristlerce saldırı düzenlenen ve 5 kişinin şehit olduğu Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş.'ye (TUSAŞ) bir ziyaret etti. 

CHP lideri Özel, ziyaret sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"Terörü kim ne amaçla kullanıyorsa lanetliyoruz" diyen Özel, "Saldırı tüm yönüyle araştırılacak" dedi.

Özel, saldırının zamanlamasına ilişkin ise "Bu hedef boşuna seçilmedi, bizi yıldıramazlar" diye konuştu.

ÖZEL'DEN ÖCALAN AÇIKLAMASI

Özel, basın mensuplarının yeni çözüm süreci tartışmalarına ilişkin sorusuna verdiği yanıtta, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin dile getirdiği PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın TBMM'den konuşmasının zorunlu olmadığına dikkat çekerek "Öcalan’a bulunduğu yerde imkan verilir oradan çağrısını yapar, illa Meclis’e gelmek zorunda değil" ifadesini kullandı

27 EKİM İÇİN ÇAĞRI

İstanbul Beşiktaş'taki "Yaşam Hakkı Mitingi" için de çağrısını yineleyen Özel, "Tüm İstanbulluları bekliyoruz" dedi.

"TUSAŞ TÜRKİYE’NİN GÖZBEBEĞİ"


TUSAŞ'IN Türkiye'nin gözbebeği olduğunu  Özel, sözlerine şöyle devam etti. 

"Öncelikle cenazelerine katıldığımız şehitlere rahmet diliyorum. Yaralıların durumunu takip ediyoruz. Ziyaret ettiğimiz kurum Türkiye’nin gözbebeği bir kurum. Bu konu önümüzdeki günlerde tartışılacak. 17 bin kişinin çalıştığı bir kurum bu.

Bir kusur varsa, hepimizi koruyan, sınırımızı, askerimizi koruyan bu insanları koruyamadıysak hepimizin bir özeleştiri yapması lazım. Hem Meclis eliyle araştırılacak ve üzerinde çok konuşulacak hususlar var. Bazı görüntülerin bizimle paylaşılmasını kıymetli buluyoruz. Ben KAAN uçtuğunda ilk tebrik edenlerden bir tanesiydim.

Geçen sene 1 milyar dolar gelir kazandıran bir yer burası. Yıpratmak yerine varsa eksiklikleri ortadan kaldırmak gerekiyor. Bu tip kurumların silahlı kuvvetler ya da polis tarafından korunması gerekiyor. Bu kurum tek bir kampüs içindeki en büyük savunma sanayi. Bu konuda İçişleri Bakanlığı’nın ve Milli Savunma Bakanlığı’nın kendi değerlendirmelerini yapacağını düşünüyorum."

Bu Filmi İzlemek Yürek İster. Salonu Terk Ettiler! Narin nereye koşuyordu, ya da kimden kaçıyordu? MasterChef Beyza'nın Instagram pozları mest ediyor Okan Buruk'tan kötü haber; acil ameliyata alındı Tahran'da şiddetli patlamalar oldu Köfteci Yusuf'tan flaş hamle!