MEB 20 bin sözleşmeli öğretmen atama başvurusu ne zaman bitiyor? 20 bin sözleşmeli öğretmen atama sınavı ne zaman 2024?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav rehberi yayımladı. 202 bin sözleşmeli öğretmen atama başvuruları 20 Mayıs 2024 tarihinde ilkatama.meb.gov.tr adresinden alınmaya başlandı. MEB 20 bin sözleşmeli öğretmen atama başvurusu son tarihi ile başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. Peki, 20 bin sözleşmeli öğretmen atama sınavı ne zaman 2024, nasıl yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması başvuruları 20 Mayıs 2024 tarihinde başladı. ilkatama.meb.gov.tr adresinden elektronik ortamdan e-Devlet kullanıcı adı ve şifresi ile alınan başvuruların ne zaman sona ereceğini merak edenler, MEB’in resmi sitesini ziyaret ediyor. Başvuru yapan adayların kadro ve branş dağılımını dikkate elması gerekiyor. Başvuran adaylardan, 2023 Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda KPSSP10, KPSSP121 ve KPSSP120'den 50 ve üzerinde puan alması gerekiyor. Başvurusu olumlu sonuçlanan adaylar, sözleşmeli öğretmen sözlü sınavına katılabilecek.

MEB 20 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMASI BAŞVURUSU NE ZAMAN BİTİYOR?

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) düzenlenen,2024 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması 20 Mayıs başladı, 31 Mayıs’ta sona erecek.

20 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMASI BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Sözlü sınava katılacak adaylar, ilkatama.meb.gov.tr adresinden e-Devlet kullanıcı adı ve şifresiyle 20 bin sözleşmeli öğretmen atama başvurusu elektronik ortamdan yapıyor. Başvurular 31 Mayıs 2024 tarihinde saat 16:00’ya kadar yapılabilecek.

20 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMA SINAVI NE ZAMAN 2024?

Başvuruların tamamlanmasının ardından adaylardan sözlü sınava girmeye hak kazananların yerleştirildikleri sınav merkezleri 10 Haziran’da açıklanacak. 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması sözlü sınavı ise 1 Temmuz’dan itibaren başlayacak.

20 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMASI KADRO VE KONTENJAN DAĞILIMI

Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi, İngilizce, Rehberlik, Okul Öncesi, Sınıf Öğretmenliği, Beden, Eğitimi ve İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri.

Öğretmenlik için atamaya esas teşkil eden 87 alandan en fazla kontenjan ayrılan beş branş ise şöyle:

Sınıf Öğretmenliği 3 bin 263, Özel Eğitim 2 bin 499, Rehberlik 1.597, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1.594, İngilizce 968.

20 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN SINAVI NERELERDE YAPILACAK?

2024 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması sözlü sınavları belirlenen 20 ildeki merkezlerde düzenlenecek. Adaylar sınava girerken, fotoğraflı sınava giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesini getirmesi gerekiyor. Sürücü belgesi, kurum kimlik kartı vb. belgeler geçerli sayılmayacak.

Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacak. Sözlü sınavlar, Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Tekirdağ, Trabzon ve Van'da yapılacak.

Narin Güran cinayeti dilekçe hamlesi Bebekleri öldüren çete olayında yeni gelişme! Lucas Torreira adım adım Boca Juniors'a Elif Karaarslan'dan yine iddialı poz Umut Akyürek'in madde bağımlısı kızından paylaşım Asgari ücrette masadaki ilk rakam belli oldu