Marmara, Ege, Karadeniz, Akdeniz ve İç Anadolu İllerine Müjde. Salı Gününden İtibaren Başlıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurtta hava durumunun bu hafta nasıl olacağını duyururken Profesör doktor Orhan Şen de sosyal medya üzerinden paylaşım yaptı ve meteorolojik değerlendirmelerde bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 kent için 'sarı kod'lu sağanak uyarısı yapmıştı.

MGM'nin yayınladığı uyarıda "Yapılan son değerlendirmelere göre; Batı Karadeniz'de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bugün gece saatlerinden itibaren Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Sakarya'nın doğu, Bolu ve Karabük'ün kuzey kesimlerinde yerel kuvvetli (25-70 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denilmişti.

Sosyal medya üzerinden hava durumu raporları paylaşan Profesör Doktor Orhan Şen de, son güncel durumu paylaştı bazı bölgeleri uyarırken özellikle Marmara ve Ege'de serin havalardan şikayetçi olanlara güzel haberi verdi.

Şen, "Bugün Marmara'nın doğusu, Toroslar, İç Anadolu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da yağış var. Düzce Sakarya'nın doğusu, Bolu Karabük Sinop Samsun da kuvvetli, Bolu Karabük Bartın ve Zonguldak çevrelerinde yer yer şiddetli (60-120 kg/m2) sel, taşkın ve su baskını riski var." derken sıcaklıkların artacağını da açıkladı.

Orhan Şen konuyla ilgili olarak "Sıcaklıklar Karadeniz, Marmara iç ve güney kesimlerde ortalama. 3-5 derece altında indi Yarından itibaren hafta Marmara, Ege, Karadeniz, Akdeniz ve İç Anadolu'da 5-8 derece artacak. İstanbul 24 hafta içi 27, Ankara 18 Hafta içi 26, İzmir 29 hafta içi 32, Antalya 30 hafta sonu 35 C" dedi.

Fethullah Gülen Öldü Yüzde 25 İndirim Geldi Narin Güran cinayetinde dikkat çeken detay! İşte iddianamedeki bir numaralı sanık Gülen'in ölümünü hangi gazete nasıl gördü? Fethullah Gülen'in Yerine Geçecek Sürpriz İsim Dilan Polat ve Sıla Doğu hakkında yeni gelişme