Maden suyu ile karıştırınca afrodizyak oluyor. Meyan kökünün sırrı ortaya çıktı erkekler ve kadınlara güzel haber geldi. Cinsel gücü artıyor. Meyan kökünün faydaları nelerdir?

Metabolizmayı güçlendirerek birçok hastalığa karşı koruma sağlayan meyan kökü bitkisinin bir faydası daha ortaya çıktı. İdrar söktürücü ve bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle bilinen meyan kökünün bu faydasını duyunca erkekler ve kadınlar bu bitkiyi daha fazla tüketecek. Meyan kökü ve maden suyu karışımı...

Doğal bitkilerin çeşitli sağlık problemlerinde etkili olduğunu düşünenler bu bitkileri sıklıkla kullanıyor. Çok eski zamanlardan beri şifa kaynağı olarak görülen meyan kökü soğuk algınlığından mide problemlerine kadar çeşitli hastalıklara karşı ilaç oluyor. Cinsel gücü arttırdığı da bilinen meyan kökünün farklı kullanım alanları bulunuyor.

Meyan kökü, solunum sorunlarına iyi gelmesiyle bilinen baklagiller familyasından bir bitkidir. Yüzyıllardır kullanılan meyan kökünün hem tozu hem de çayı sıklıkla tercih ediliyor. Kozmetikten ilaç sektörüne kadar her alanda kullanılan meyan kökü kadınlara da erkeklere de fayda sağlıyor. Ancak fazla meyan kökü tüketimine dikkat etmek gerekiyor.

Meyan kökünün faydaları

Meyan kökü gastrit, ülser, kabızlık, ishal gibi mide ve bağırsak rahatsızlıklarında semptomları gidererek rahatlatıcı etki yapar.

Meyan kökü reflü sorunu için de yardımcıdır. Meyan kökü macunu mide rahatsızlıklarında pratik ve etkili bir preparattır.

Meyan kökünden elde edilen toz, maden suyu ile karıştırılınca kadınlar için çok etkili bir afrodizyak haline gelir. Erkeklerde ise cinsel gücü artırır.

Metabolizmayı güçlendirerek birçok hastalığa karşı koruma sağlar.

Solunum yolları hastalıkları için de kullanılabilen meyan kökü öksürük, balgam, boğaz ağrısı, nefes darlığı, bronşit gibi soğuk algınlığı ve grip belirtilerinde iyileşmeye katkı sağlar.

Meyan kökü şurubu, meyan kökü tableti veya meyan kökü ve zencefil çayı bu amaçla tüketilebilir.

Meyan kökü yararları arasında karaciğer iltihabı ve karaciğer yağlanmasındaki olumlu etkileri sayılabilir. İdrar söktürücüdür; toksinleri önler, bağışıklığı güçlendirir ve karaciğer, dalak gibi iç organların hastalanma riskini azaltır.

Meyan kökü suyu, ferahlatıcı ve rahatlatıcı etkileriyle aynı zamanda bir antidepresan özelliği taşır. Sinirliliği ve kronik yorgunluğu önler.

Kabızlığa iyi gelir.

Adet dönemindeki ödem ile ağrılar üzerinde etkilidir.

Menopoz döneminde yaşanan hormonal problemlerin tedavisi ile sıcak basması gibi problemlerin giderilmesine yardımcı olur.

Meyan kökünün zararları

Her bitki gibi meyan kökünün de aşırı tüketimi halinde çeşitli zararları vardır. Baş ağrısı, uykusuzluk, tansiyon, kalp krizi gibi ciddi yan etkileri bulunur.

Meyan kökünün idrar söktürücü ilaçlar ile birlikte tüketilmesi tavsiye edilmez. Emzirme ve hamilelik döneminde ise doktora danışmadan tüketilmemelidir.

Toplamda meyan kökü, dört yüzden fazla kimyasal bileşene sahiptir. Meyan kökü diğer bitkiler gibi belli bir düzeyde tüketilmelidir. aksi halde çeşitli sıkıntılara sebep olabilir.

Meyan kökünden elde edilen glisirizin, sürekli olarak fazla tüketildiğinde (6 haftadan fazla), mineralokortikoid zehirlenmesi semptomlarına neden olabilir; baş ağrısı, letarji, hipertansiyon, su ve sodyum tutulumu, potasyum ve hatta bazen kalp durması bunlardandır.

Sosyal medya bu görüntüleri konuşuyor Memur ve emeklinin zam oranı belli oldu... Narin'in abisinden dikkat çeken paylaşımlar Burcuna göre hangi dili öğrenmeye daha yatkınsın? Bankalardan sıfır faizli kredi fırsatı! BU Haftaya Dikkat. Ya Zengin Olacaklar Ya Fakir