L'Oréal, 'İnsan Cildini Daha İyi Taklit Eden Cilt Modeli' çalışmasıyla 'Uygulamalı Araştırma Ödülü' kazandı!
L'Oréal Grup, 31. Uluslararası Kozmetik Kimyagerleri Dernekleri Federasyonu Kongresi (IFSCC) 2020’de cilt ve saç araştırmalarında hayata geçirdiği yenilikleri katılımcılara sundu. Kongrede jüri tarafından seçilen 441 proje tanıtıldı.
L'Oréal Grup, 7 podyum stant ve 34 bilimsel poster çalışmasıyla bilimsel komite tarafından belirlenen programda yer alırken Fransa, Japonya, Brezilya, Amerika Birleşik Devletleri, Singapur, Hindistan, Güney Afrika ve Çin olmak üzere 8 ülkeden gelen L'Oréal araştırmacıları, L'Oréal Grup’un gerçekleştirdiği çalışmaların mükemmelliğini ve uzmanlıklarının çeşitliliğini vurguladı.
Bu yıl, IFSCC Uygulamalı Araştırma Ödülü’nün sahibi, yeni bir vaskülarize rekonstrüksiyon cilt modeli üzerine yaptığı çalışma ile Sacha Salameh oldu. Cilt mühendisliği üzerinde yürüttüğü 40 yıllık araştırmanın ardından L'Oréal, gerçek insan cildini daha iyi taklit eden cilt modelinin geliştirilmesinde yeni bir dönüm noktası elde etti. L'Oréal, böylelikle alternatif yöntemlerin geliştirilmesindeki liderliğini de teyit etti. Yeni çalışma, araştırmacıların cildi ve özellikle kan dolaşımı yoluyla cildin vücudun iç kısmı ile olan etkileşimlerini daha iyi anlamalarını sağlayacak.
Dr. Sacha Salameh, yaptığı açıklamada “"Bu çok disiplinli projenin başarıya ulaşması, mikroakışkanlar ve cilt mühendisliği gibi farklı alanlarda çalışmaları olan, Fransa ve Japonya'dan gelen uzmanların iş birliği sayesinde mümkün oldu.” dedi.
L'Oréal İleri Araştırma Direktörü Gilles Spenlehauer, L'Oréal’in elde ettiği başarıyla ilgili olarak “Bu ödül, cilt mühendisliği alanında onlarca yıldır yürüttüğümüz çalışmalardan biri olan, yeniden yapılandırılmış cilt modellerini geliştirme konusunda uzun süredir yürüttüğümüz faaliyetlerimizin takdir edildiğini gösteriyor.” dedi.
Etkinlikte jüri tarafından en iyi 10 bilimsel buluş da belirlendi. L'Oréal, “Metabolomikler, Kirlilik Aracılı Etkileri Anlamak için Mikrobiyom ve Cilt İşlevleri Arasındaki Temel Taşı” ve “Gerçek Hayat Yüz Video Sistemi: Karmaşık Renk ve Parlaklık Efektlerini Yakalama ve Analiz Etme” adlı 2 farklı çalışmasıyla en iyi 10 listesine girmeyi de başardı.