Limak ve İÇTAŞ'ın doğa katliamına büyük tepki. tv100 çevre katliamının olduğu Akbelen'de. Destek için gelen Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'tan tv100'e özel açıklama
Limak şirketinin sahibi Nihat Özdemir ve İÇTAŞ şirketinin sahibi İbrahim Çeçen, Akbelen'de jandarma eşliğinde orman katliamı yapıyor. İki yıl önce durdurulan projeyi yeniden başlatan bahsi geçen şirketler, 100 futbol sahası büyüklüğündeki ormanlık alana gözünü dikti. tv100, ekibi bölge halkının ve çevrecilerin sesi olarak yaşanan katliamı an be an takip ediyor. Bodrum Belediye Başkanı Aras da bölge sakinlerine destekte bulundu tv100 ekranlarında açıklama yaptı.
tv100, çevre katliamı yapanların peşini bırakmıyor. Muğla’nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı’nda açılmak istenen kömür madenine karşı direnen bölge sakinleri ve çevreciler, iki aşkın süredir mücadelesini sürdürüyor. tv100, ekibi bölge halkının ve çevrecilerin sesi olarak yaşanan katliamı an be an takip ediyor. Bodrum Belediye Başkanı Aras da bölge sakinlerine destekte bulundu. Başkan Aras, tv100 ekranlarında açıklamalarda bulunarak çağrıda bulundu.
Limak şirketinin sahibi Nihat Özdemir ve İÇTAŞ şirketinin sahibi İbrahim Çeçen, Akbelen'de jandarma eşliğinde orman katliamı yapıyor. İki yıl önce durdurulan projeyi yeniden başlatan bahsi geçen şirketler, 100 futbol sahası büyüklüğündeki ormanlık alana gözünü dikti.
ORMANLARIN KESİLMEMESİ İÇİN BÜYÜK MÜCADELE VERİLİYOR
Altı yıldır bölgede bulunan TÜMAD Madencilik'in yüz binlerce daha ağacı kesmesinden endişe ediliyor. Akbelen Ormanları. Burada üç seneden fazladır vatandaşlar, sivil toplum örgütleri ve köylüler, buradaki ormanların kesilmemesi ve ranta açılmaması ve için büyük bir mücadele veriyor.
Nihat Özdemir'in sahip olduğu Limak Holding ve İbrahim Çeçen'in şirketi IC Holding ortaklığındaki YK Enerji'nin kömür madenini genişletmek için Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Akbelen Ormanı’nda ağaç katliamı yapmasına tepkiler sürüyor.
KÖYLÜLER DİRENİYOR
tv100, bölge halkının sesi olmaya devam ediyor. Maden şirketi, bölgede ağaç kıyımına devam ediyor. Muğla’nın İkizköy Mahallesi’ne bağlı Akbelen mevkiinde maden çıkarmak için istimlak edilen alandaki ormanda katliam yapılıyor.
Devletten aldıkları ihalelerle sık sık gündemde olan Nihat Özdemir’in sahibi olduğu Limak ve İbrahim Çeçen’in sahibi olduğu İÇTAŞ holdinglerinin kurduğu YK Enerji, doğa kıyımını sürdürüyor.
KUŞ SESLERİ YERİNİ TESTERE SESLERİNE BIRAKTI
Bölge sakinleri, çevreciler ve köylüler ağaç kesimini durdurmak için harekete geçti. Direniş nöbeti başlattı. Bölge sakinleri, yaşam alanlarının yok edildiğini belirterek, “İki kuruş için bizim binlerce yıllık hayatımız geleceğimiz yok ediliyor” dedi.
GENCİ YAŞLISI ONLARCA KİŞİ AKBELEN ORMANLARINI SAVUNUYOR
YK Enerji’nin katliamı yüzünden Akbelen ormanlarında kuş sesleri yerini iş makineleri ve testere seslerine bıraktı. Maden ocağı ile sadece ormanlar yok olmazken, bölge de büyük bir tehdit altına giriyor.
7’den 70’ye bölge sakinleri ve çevreciler Akbelen ormanlarını savunmak için oturma eylemini gerçekleştiriyor. Genci yaşlısı onlarca kişi Akbelen ormanlarını savunuyor. Halk, burada oturma eylemi gerçekleştirirken; günlerdir burada eylemlerini sürdürüyor.
AHMET ARAS: BURADA BİR YAŞAM YOK EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR
Bölge sakinlerine köyülülere ve çevrecilere destek olmak adına Akbelen’e giden Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, tv100’de açıklamalarda bulundu.
“İyi duygularla buraya yardım etmek için geldik. Belediye meydanından Bodrum’a girişte, her zaman kontrol yapılan noktada çıkışta durdurdular bizi. Biz küçük bir kontrol zannettik. Halbuki tek tek kimliklerimizi tekrar tekrar kontrol ederek, 1,5 saatimizi kaybettik. Sonra başka bir kontrol noktasında araçlarımızı aradılar. Anayoldan gitmeyelim, galiba bizi takip ediyorlar dedik. Bizi takip ediyorlar anladığım kadarıyla. Biz nereye dönersek orayı kestiler. Buraya geldik yine kimlik kontrolüne tabii tutulduk. Yürüyerek, ormana geldik” dedi.
Başkan Aras, tv100 canlı yayınında sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi:
“Burada bir yaşam yok edilmeye çalışılıyor. İki yıldır bu insan boşuna bağırmıyorlar. Buradaki insanlar tarımdan geçinir, bu ekosistemi bilir tanır. Burası bir yaşam alanıdır. Biz çocukların geleceği için buradayız. Ormanlarımız cayır cayır yanıyor. Şimdi de gözünüzü 740 hektarlık Akbelen’e mi diktiniz? Bırakın ormanlarla uğraşmayı. Hayat-yaşam için ihtiyacımız var ama onların derdi bu değil. Türkiye’deki su rezervleri buradaki havzadan toplanarak her yere yetişiyor. Ormanın kesilmesi ve altındaki linyitin kaldırılması bütün su rejimini bozuyor. Biz burada hikaye anlatmıyoruz"