LGS TERCİH EKRANI 2024: MEB LGS (Liselere Geçiş Sınavı) tercihleri nasıl, nereden yapılır, kaç tercih hakı var? (e-Okul LGS tercihleri)

Milyonlarca ortaöğretim 8. sınıf mezunu öğrenci, 2 Haziran 2024 tarihinde LGS sınavına katıldı. 2024 LGS sonuçları 28 Haziran Cuma günü açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı, 2024 Ortaöğretime Geçiş Tercihi ve Yerleştirme Kılavuzu'nu yayımladı. Öğrenciler, LGS tercihlerini 28 Haziran-17 Temmuz tarihleri arasında e-Okul üzerinden gerçekleştirecek. Peki, MEB LGS (Liselere Geçiş Sınavı) tercihleri nasıl, nereden yapılır, kaç tercih hakkı var? İşte LGS tercih ekranı 2024...

LGS tercih ekranı 2024, erişime açıldı. LGS sonuçlarını öğrenen adaylar, lise yerleştirmeleri için 28 Haziran-17 Temmuz tarihleri arasında tercih işlemlerini tamamlayacak. MEB, "2024 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu"na göre tercih yapacak adaylar, sonuçlarını ise 22 Temmuz'da öğrenecek. Bu kapsamda öğrenciler, "MEB LGS (Liselere Geçiş Sınavı) tercihleri nasıl, nereden yapılır, kaç tercih hakkı var?" sorusuna yanıt arıyor. İşte e-Okul LGS tercih robotu...

LGS TERCİH EKRANI 2024

1 milyon 38 bin 192 öğrenci, 28 Haziran 2024 tarihinde, 2 Haziran'da girdikleri LGS sınav sonuçlarını öğrendi. MEB, 2024 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu'nu yayımladı. Buna göre adaylar, 28 Haziran- 17 Temmuz tarihleri arasında https://e-okul.meb.gov.tr adresi üzerinden ya da herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecek. Tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak.

LGS SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

LGS TERCİHİ NASIL, NEREDEN YAPILIR?

MEB e-Okul sistemi üzerinden LGS tercihleri yapılıyor. 2024 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu'na göre; Merkezî sınava giren ve merkezî sınav puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrencilerin, yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmaları gerekiyor. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda öğrencilere merkezî sınavla öğrenci alan okullar ile pansiyonlu okullar tercih ekranı açılmayacak.

Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler tercihte bulunamayacak.

Yerel yerleştirme tercih ekranındaki;

Yeşil renk, "Kayıt Alanında" öğrenci için ikamet adresinin bulunduğu Kayıt Alanında yer alan okulları,

Mavi renk, "Komşu Kayıt Alanında" öğrenci için ikamet adresine göre Komşu Kayıt Alanında yer alan okulları,

Kırmızı renk, "Diğer" ise öğrenci için ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanında ve Komşu Kayıt Alanında olmayan il içindeki diğer kayıt alanları ile il dışındaki kayıt alanlarında bulunan okulları belirtecek.

LGS KAÇ TERCİH HAKKI VAR?

Öğrenciler, sınavla öğrenci alan okullar listesinden 10 okula kadar tercih yapabilecek.

Öğrenciler; merkezî sınav puanı ile öğrenci alan okullar, yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar olmak üzere üç grupta tercih yapabilecek.

Merkezî sınava girmeyen öğrenciler ise yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar olmak üzere iki grupta tercih yapabilecek.

Öğrenciler, ilk olarak yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercih yapabilecek ve yerel yerleştirme tercihlerinde ilk 3 okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla en fazla 5 okul tercih edebilecek.

Tercihlerde aynı okul türünden (Anadolu lisesi, mesleki ve teknik Anadolu lisesi, Anadolu imam hatip lisesi) en fazla 3 okul seçilebilecek.

Yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için tercihlerini gerçekleştiren öğrenciler; istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar ekranından en fazla 10, pansiyonlu okullar tercih ekranından da en fazla 5 okul olmak üzere toplamda 20 okul tercihinde bulunabilecek.

A101 26 Aralık Perşembe aktüel kataloğu yayımlandı Galatasaray, Kayseri'yi ezdi geçti Maximin, Mourinho'yu hayal kırıklığına uğrattı Türkiye'nin en zeki illeri belli oldu! AFAD duyurdu: Muğla açıklarında deprem İstanbul'da polise saldırı: Şüpheliler gözaltında