LGS SONUÇ SORGULAMA EKRANI 2024: Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? MEB LGS tercih tarihi...

LGS sonuç sorgulama ekranı 2024, sınava giren öğrenciler tarafından yakından takip ediliyor. Hayalindeki lisede okumak isteyen adaylar, 2 Haziran Pazar günü MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sınavı'na (LGS) girdi. Soruları tartışma yaratan sınavın ardından, "Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?" sorusu araştırılıyor. İşte, MEB LGS tercih tarihi...

2024 LGS (Liselere Geçiş Sınavı) sonuçları ve tercih işlemleri için bekleyiş sürüyor. 2 Haziran Pazar günü Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen sınava 1 milyon 38 bin 192 öğrenci başvurmuştu. Kimine göre kolay kimine göre zor olan sınavda sorulan bazı sorular tartışma yaratmıştı. Peki, Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte, LGS sonuç sorgulama ekranı ve MEB LGS tercih tarihleri...

LGS SONUÇ SORGULAMA EKRANI 2024

Liselere Geçiş Sınavı sonuçları, e-Devlet kapısı üzerinden MEB Sınav Sonuç Sorgulama sayfasına giriş yapılarak sorgulanabiliyor. Adaylar LGS sonuç belgesinde kaç puan aldığını, hangi testten kaç doğru ve kaç net yaptığını görebiliyor. LGS sonuçları açıklandığında belirtilen adresten sınav sonucunuza ulaşabilirsiniz.

LİSELERE GEÇİŞ SINAVI (LGS) SONUÇLARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

2 Haziran 2024 tarihinde düzenlenen LGS sınavına başvurular, 18-29 Mart 2024 tarihlerinde alınmıştı. LGS sonuçları ise 28 Haziran 2024 tarihinde https://www.meb.gov.tr adresinden ilan edilecek.

MEB LGS TERCİH TARİHLERİ NE ZAMAN?

LGS sınav sonuçlarını öğrenen adaylar, aldıkları puana göre lise tercihi yapacak. 2024 MEB LGS tercihlerinin ne zaman başlayacağı henüz belli değil. Konuyla ilgili LGS tercih kılavuzu yayımlandığında haberimizde yer vereceğiz. Fakat Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu'nun da sınav sonuçlarının açıklanacağı 28 Haziran gününde yayımlanması bekleniyor.

LGS TERCİHİ NASIL YAPILIR?

Lise tercihleri https://e-okul.meb.gov.tr adresinden yapılıyor. Ortaokul/imam hatip müdürlükleri aracılığıyla da tercih işlemleri yapılabiliyor. Bunun için öğrencinin, tercihlerini ilgili ortaokul müdürlüğüne onaylatması gerekiyor. Bunu yerine getirmeyenlerin tercih başvuruları geçersiz sayılıyor.

Öğrencilerin sistem üzerinde, LGS sınavından bağımsız bir şekilde yerel yerleştirme tercihi yapması isteniyor. Bu, sınav ile öğrenci kabul eden okulları tercih edebilmek için önem taşıyor.

Yerel yerleştirme tercihinin sınav puanıyla bir ilgisi yok. Lise tercihinde;

  • Öğrencinin ortaöğretim kayıt alanı,
  • Okul başarı puanı,
  • Devamsızlık durumu,
  • İkamet adresi vb.

öne çıkıyor.

LGS TERCİH EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Yerel yerleştirme ekranındaki kayıt alanında, öğrencinin yaşadığı yere uygun okullar yeşil renk ile gösteriliyor. İkamet bölgesine komşu okulları ise mavi renkte gösteriliyor. Bunun yanı sıra, kişinin ikametine uzak yerlerdeki okullar da kırmızı renkle gösteriliyor.

Yerel yerleştirme tercihi sürecinde maksimum 5 okul seçilebildiğine dikkat etmek gerekiyor.

LGS NEDİR?

LGS, Liselere Giriş Sınavı'dır. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılı ile uygulanmaya başlanan ve her yıl yapılan liseye geçiş sınavı sistemine verilen addır. 

LGS SINAVININ GEÇERSİZ OLDUĞU DURUMLAR

a. Başvuru şartlarını taşımadığı hâlde ve başvurusu olmadığı hâlde öğrencinin sınava girmesi,

b. Cevap kâğıdının, sınav evrakı dönüş zarfından çıkmaması, eksik çıkması veya zarar görmüş olması,

c. Öğrencinin herhangi bir öğrenciden ya da dokümandan kopya çektiğinin veya kopya verdiğinin sınav görevlilerince tespit edilmesi,

ç. Cevap kâğıdının okunmasını engelleyecek gereksiz karalamalardan dolayı optik okuyucu tarafından okunamaması,

d. Geçerli kimlik belgesinin ve fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi,

e. Başka öğrencinin sınav evrakının kullanılması, f. Öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi,

g. Öğrenci tarafından sınav evrakına zarar verilmesi (soru kitapçığını ve/veya cevap kâğıdını yırtmak, teslim etmemek ve benzeri) durumlarında Millî Eğitim Bakanlığı Merkezî Sistem Sınav Yönergesi’nde belirtilen sınav kuralları ihlal edildiği için sınav görevlilerince hazırlanmış tutanaklar da dikkate alınarak öğrencinin sınavı geçersiz sayılacaktır.

Galatasaray, Kayseri'yi ezdi geçti Maximin, Mourinho'yu hayal kırıklığına uğrattı Türkiye'nin en zeki illeri belli oldu! AFAD duyurdu: Muğla açıklarında deprem Narin Güran cinayetine ilişkin kritik bilgi İstanbul'da polise saldırı: Şüpheliler gözaltında