KPSS ORTAÖĞRETİM SONUÇ SORGULAMA EKRANI 2024: ÖSYM lise KPSS ortaöğretim sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından 15 Eylül'de 2024-KPSS Ortaöğretim sınavı düzenlendi. Lise mezunu ya da mezun durumda olabilecek olanların katılım sağladığı sınav sonucu için gözler ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi'ne çevrildi. Sonuçların, Ekim ayının ilk haftasında erişime açılacağı duyurulmuştu. Bunun üzerine, "KPSS ortaöğretim sonuç sorgulama ekranı 2024" şeklinde aramalar başladı. Peki, ÖSYM lise KPSS ortaöğretim sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

ÖSYM sınav takvimine göre KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) lise ortaöğretim oturumu 15 Eylül'de düzenlendi. Ekim ayına girmemizle birlikte gözler, KPSS ortaöğretim sonuç sorgulama ekranına çevrildi. Lise mezunu olan ya da mezun durumda olabilecek olanların girdiği sınavın sonucuna, https://ais.osym.gov.tr/ adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle erişilebiliyor. Peki, ÖSYM lise KPSS ortaöğretim sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte KPSS ortaöğretim sonuç sorgulama ekranı 2024...

KPSS ORTAÖĞRETİM SONUÇ SORGULAMA EKRANI 2024

KPSS ortaöğretim sınav sonuçları açıklandığında ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi'nden duyuruluyor. Adaylar, sınav sonuçlarını https://ais.osym.gov.tr/ adresi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile sisteme girerek öğrenebiliyor.

ÖSYM LİSE KPSS ORTAÖĞRETİM SONUÇLARI AÇIKLANDI MI, NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'den yapılan açıklamada;

"2024-KPSS Ortaöğretim Sınav Sonuçları Açıklandı.
15 Eylül 2024 tarihinde uygulanan 2024-KPSS Ortaöğretim sınavının değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınav sonuçlarına https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden 4 Ekim 2024 tarihinde ÖSYM'nin adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle erişebilecektir" denildi.

KPSS ORTAÖĞRETİM PUANI KAÇ YIL GEÇERLİ?

KPSS ortaöğretim sonuçları açıklandıktan itibaren iki yıl süreyle geçerlidir. Yeni bir sınavın yapılamaması halinde ise sınav sonuçları, bir sonraki sınav sonuçlarının açıklanmasına kadar geçerli olmaya devam eder.

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAVINA KİMLER GİREBİLİR?

Söz konusu sınava, lise mezunları ve sınava başvuru esnasında henüz mezun olamayan fakat sınavın iki yıllık geçerlilik süresi içinde mezun durumda olabilecek adaylar girebiliyor. 

DEĞERLENDİRMELER NASIL OLACAK?

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Her testte, örneğin Genel Yetenek’te, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

Bir testte, en az 1 ham puanı (net) bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. Buna göre bir adayın KPSS puanının hesaplanabilmesi için Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her ikisinden de en az 1 ham puanı (1 net) olması gerekmektedir.

Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinden elde edilen standart puanlar ağırlıklandırılarak KPSS puanları hesaplanacaktır. KPSS puanları içinde Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olacaktır. Bu ağırlıklara göre, testlerden elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır. Bir aday için herhangi bir ASP’nin hesaplanabilmesi için bu adayın söz konusu ASP’nin hesaplanmasına dahil edilen testlerin her birinden standart puanı olması gerekir.

Sınavdan sonra ÖSYM veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır. Sınavdan sonra ÖSYM tarafından cevabının değişmesi gerektiği tespit edilen sorular olması durumunda, bu doğrultuda güncellenen cevap anahtarı esas alınmak suretiyle puanlama yapılacaktır.

Adayların ASP’leri kullanılarak, ortaöğretim düzeyi için KPSSP94 puanları hesaplanacaktır. B Grubu Kadrolara yerleştirme ÖSYM tarafından KPSS puanları esas alınarak yapılacaktır.

Kadının başını kesti sonra da surlardan atladı Cem Garipoğlu'nun ölümünde flaş açıklamalar Ahu Tuğba'nın vasiyetini açıkladı FLAŞ! Gülşah Durbay suskunluğunu bozdu İstanbul'un orta yerinde tecavüz girişimi! Burcunuz hangi sporu yapmanızı söylüyor?