Koruma altındaki kuşu yedi: TV programındaki yarışmacıdan skandal olay, diskalifiye edildiler

Yüzlerce kilometrelik arazide birbirleriyle mücadele eden televizyon programındaki yarışmacı, koruma altında bulunan bir kuşu öldürüp yedi. Olayın ardından kuşu yiyen yarışmacı ve arkadaşı diskalifiye edildi.

Kaynak: A.A

Yeni Zelanda'da çekilen ABD televizyon programındaki yarışmacı, koruma altındaki kuş türünü öldürüp yedi.

Radio New Zealand'ın (RNZ) haberine göre, yüzlerce kilometrelik zorlu arazide birbirleriyle yarışan katılımcılardan Spencer Corry Jones, "Maori tavuğu" adıyla bilinen koruma altındaki kuşu öldürerek yedi. Programda daha sonra kamera karşısına geçerek özür dileyen Jones, kuşu öldürürken kuralı çiğnediğini bildiğini ama aç olduğu için yaptığını açıkladı.

DİSKALİFİYE EDİLDİLER

Olayın ardından, Jones ve takım arkadaşı programdan diskalifiye edildi.

Ülkenin Koruma Departmanı, yaptığı açıklamada, yapım şirketiyle koruma altındaki türlerin toplanmayacağı ve tüketilmeyeceği konusunda bir anlaşma olduğunu belirtti.

Koruma Departmanının soruşturma ekibi lideri Dylan Swain, televizyon programının yapım şirketine katılımcıların koruma kurallarına uyması gerektiği konusunda “uyarıda bulunulduğunu” kaydetti.

Narin Güran soruşturmasında sıcak gelişme! Ünlü oyuncu evinde ölü bulundu Galatasaray'ın yeni hedefi Gonçalo Guedes Fatih Terim sorusu sosyal medyayı ikiye böldü 5 büyüklüğünde deprem! Kandilli: 3.3 büyüklüğünde bir deprem oldu