KKM Sahiplerini Ağlatacak Karar. Kur Korumalı Mevduat Vergi Avantajı Kaldırıldı!

Merkez Bankası KKM hesapları için bir karar daha aldı. Kur korumalı mevduat ve katılım hesaplarına kurumlar vergisi istisnası 1 Temmuz'da kaldırılmıştı. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla Kur Korumalı Mevduat hesaplarına uygulanan vergi avantajı kaldırıldı. Böylece 6 ay vadeli hesaplara yüzde 7.5, 1 yıl vadeli hesaplara ise yüzde 5 getirildi.

Kaynak: A.A

Kur Korumalı Mevduata uygulanan vergi avantajı kaldırıldı. 

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla KKM’ye 6 ay vadeli olanlarda yüzde 7,5, 1 yıla kadar vadeli olanlarda yüzde 5 stopaj getirildi. 

Stopaj uygulaması aynı oranlarda altın dönüşümlü hesaplar ve kur korumalı katılım hesapları için de uygulanacak.

1 TEMMUZ'DA KALDIRILMIŞTI

Uygulama, aynı oranlarla altın dönüşümlü hesaplar ve kur korumalı katılım hesapları için de geçerli olacak. Kur korumalı mevduat ve katılım hesaplarına kurumlar vergisi istisnası da 1 Temmuz'da kaldırılmıştı.

 KKM, 135 milyar dolar civarında rekor kırdıktan sonra geçen hafta itibarıyla yaklaşık 65 milyar dolara gerilemişti. Merkez Bankası, kısa süre önce KKM'de uygulanabilecek azami faizi de aşağı çekmişti...

Narin'in akrabalarından akılalmaz yöntemler Narin Güran cinayetinde en önemli delil... Altın Almak İsteyenlere Seslendi Tarih Verdi Narin'in cansız bedeni böyle bulundu... Antalya'da açık alanda cinsel ilişki rezaleti Narin Güran cinayetinde 18 dakikalık sır