Kış saati uygulaması geri mi geliyor? Bakan Alparslan Bayraktar'dan açıklama geldi

Kış saati uygulamasının gelip gelmeyeceği vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Konuya ilişkin  açıklama ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’dan geldi. İşte herkesin merakla beklediği o sorunun cevabı…

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

2016 yılında Resmi Gazete’de yayımlanan kararla birlikte Türkiye’de yaz saati uygulamasına geçilmişti. Tartışmalara neden olan kış saati uygulamasına geri dönüp dönülmeyeceği ise herkes tarafından merak ediliyor.

BAKAN BAYRAKTAR'DAN KIŞ SAATİ AÇIKLAMASI GELDİ  

AK Parti Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, kış saati uygulamasına da değindi.

Bakan Bayraktar konuya ilişkin, "Bir değişiklik düşünmüyoruz ama iller mesai ve okul saatleriyle ilgili uygulamalarını yapabilirler" ifadelerini kullandı. Buna göre, Türkiye'de 2016 yılında başlayan kalıcı yaz saati uygulaması bu yıl yine devam edecek.

SAAT FARKI AÇILIYOR?

Dünya genelinde kış saati uygulamasına 29 Ekim Pazar gününden itibaren geçiliyor. Türkiye ile Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda, İtalya, İsveç, İsviçre ve Danimarka arasındaki saat farkı 1’den 2’ye, İngiltere ile ise 3'e çıktı.

Galatasaray'dan, Osayi-Samuel bombası geliyor Galatasaray ile Muslera'nın yolları ayrılıyor Ali Koç, Arda Güler'i geri getiriyor Fatih'teki vahşette 'siyah' detayı! Bakanlıktan Köfteci Yusuf İle İlgili Açıklama İstanbul'da cenaze dirildi