Kış çetin geçecek! Elektrik ve doğalgazdan sonra kömür, odun ve sobaya da zam geldi. İşte gelen zamlar...

Elektrik ve doğalgaza yaz aylarında zam gelmişti. Bu zamların ardından kömür, odun ve soba fiyatları da kış öncesi yükseldi. Kömür Satıcıları Derneği Başkanı Mustafa Düzyol zamlar hakkında konuştu.

Yaz aylarında doğalgaz ve elektriğe gelen yüzde 38 zammın ardından odun, kömür ve soba fiyatları da yüzde 30-40 zam gördü. İPA'nın araştırmasında İstanbul'da halkın büyük oranda evini istediği kadar ısıtamadığı ortaya çıkarken TÜİK'in 2023 verilerine göre yoksul kesimde ısınamayanların oranı yüzde 43.2'ye yükseldi.

Vatandaşların birçoğu sızdıran çatı, nemli duvarlar ve çürümüş pencere çerçeveleri nedeniyle evini ısıtmakta zorlanıyor.

"İNSANLAR KÖMÜRDEN BATTANİYEYE GEÇTİ"

Sözcü'de yer alan habere göre pahalılık nedeniyle kömür sobasına yönelen vatandaşlar, geçen sene tonu 5 bin lira olan kömüre 6 bin 500 lira; 6 bin lira olan sobalara ise 8 bin 500 lira veriyor.

Dar gelirlinin kömür bile alamadığını söyleyen İzmir Kömür Satıcıları Derneği Başkanı Mustafa Düzyol, "İnsanlar doğalgazdan kömüre, kömürden de battaniyeye geçiyor çünkü bir ton kömür parası veremiyor, torbayla alıyor" diyor.

Malatya'ya meydan okudu kavga yine orta çıktı! Real Madrid, Dortmund'u ikinci yarıda yıktı Antalyaspor'da ilk hedef Emre Belözoğlu Jose Mourinho'nun tazminat bedeli ortaya çıktı Bahçeli'nin Öcalan çıkışında kim, ne dedi? Bahçeli'nin yüzüğünün ve rozetinin şifresi...