Kırmızı Ödülleri sahiplerini buldu!
14. Kırmızı Ödülleri 23 Mayıs Salı akşamı Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu.
Reklam sektörünün kalbi bu yıl 14.’sü düzenlenen Kırmızı Ödülleri’nde attı. Reklamda yaratıcılığı özendirmek, reklam ajanslarının, çalışanlarının, öğrencilerin ve reklamverenlerin başarılarını belgeleyip, ödüllendirmek amacıyla 2003 yılından bu yana düzenlenen ve sektörün en prestijli yarışmalarından biri olan Kırmızı Ödül Töreni 14. yılında, Ali İhsan Varol’un sunuculuğunda, Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde düzenlendi. Bu yıl 922başvuruyla rekor bir katılım sayısına ulaşan Kırmızı Ödül Töreni’ne yeni kategorilerin heyecanı yaşandı. Yarışma kapsamında en çok başvuru, 329 işle Kırmızı Ödülleri Basın kategorisine oldu. Bunu 241 başvuruyla Kırmızı Dijital izledi. Kırmızı Bölge de 3. sırada yer alarak 199 başvuru aldı. 14. Kırmızı Ödül töreni; Doğan Kitap, Pronto Tour ve Sinpaş GYO sponsorluğunda düzenlendi.
Kazanan ve gecede ödül sahibi olan işler; başkanlığını PURPLE, Sustainable Ideas Kurucu Ortağı Faika Ergüder’in yaptığı, her biri alanında deneyimli ve uzman isimlerin yer aldığı 64 kişilik jüri ve 3 ayrı değerlendirme süreci sonunda belirlendi. Kırmızı Basın, Kırmızı Bölge, Kırmızı Dijital, Kırmızı Kampanya ve Kırmızı Zanaat ana kategorilerinde; 62 yaratıcılık ödülü takdim edildi. Başvuru yapan 61 işe de Başarı Ödülü verildi. Hürriyet CEO’su Çağlar Göğüş gecede yaptığı konuşmada, “Yeni kategoriler ve dijital atılımlarıyla birlikte Kırmızı Ödülleri bugün sadece yazılı basında yayınlanan değil, tüm yaratıcı reklam işlerini kucaklayan bir içeriğe dönüştü. Bugüne kadar bine yakın marka/ajans ve 11 binden fazla reklamın yarıştığı, 150’den fazla pazarlama iletişimi profesyonelinin jürilerinde görev üstlendiği Kırmızı’ya bu yıl ilk kez basılmamış işler de başvurabildi. Bu yıl Kırmızı’ya çok yoğun ilgi gösterildi ve rekor katılım oldu. Biz Hürriyet Ailesi olarak 14 yıldır bu geleneği sürdürdüğümüz için çok mutlu ve gururluyuz. Yaratıcılığı destekleme yolunda bizimle birlikte olan ve bu töreni varlıklarıyla renklendiren sponsorlarımız Doğan Kitap, Pronto Tour ve Sinpaş GYO’ya ayrıca katılan tüm ajans ve tasarımcılara teşekkür ediyorum” dedi.
Nefesler Kıpkırmızı İçin Tutuldu
Ödül töreninin merakla beklenen sonuçları arasında sektörü en heyecanlandıran sonuçlar, Kıpkırmızı Ödülleri oldu.
Kırmızı Ödülleri’nde Tribal Worldwide İstanbul tarafından Borusan Otomotiv için hazırlanan ‘Önünüze Bakarken Arkanızı da Görün’ başlıklı reklamla Kıpkırmızı, Kırmızı Bölge Ödülleri’nde ise Ideart, Tukaş ‘Eğlenceye Sos Kat’ reklamıyla Kıpkırmızı Bölge ödülünü aldı. Kırmızı Dijital’de ise Kıpkırmızı ödülü, Unilever / Axe Black Night için hazırladığı One Song Stand başlıklı online kampanya ile Manajans Thompson’a gitti. Kırmızı Zanaat kategorisinde birincilik ClubSporium için reklam çalışması hazırlayan Rafineri Reklamcılık’ın oldu. Kıpkırmızı ödüllerini sahiplerine Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Toksoy ve Hürriyet CEO’su Çağlar Göğüş takdim etti.
Basılmamış İşler de Kırmızı Ödülü Sahibi Oldu
Kırmızı bu yıl önemli bir yeniliğe ev sahipliği yaptı. Bugüne kadar bine yakın marka/ajans ve 11 binden fazla reklamın yarıştığı, 150’den fazla pazarlama iletişimi profesyonelinin jürilerinde görev üstlendiği Kırmızı’da bu yıl ilk kez basılmamış işler de ödül Kırmızı Kampanya kategorisi ile ödül sahibi oldu. Kırmızı Kampanya’da yarışan reklam işleri, basında yayınlanmış olma sınırlaması dışına çıktı ve sınırlama olmaksızın televizyon, açık hava, radyo, gazete, dergi, sinema, dijital gibi ana akım ya da alternatif en az 3 mecrada kullanılan yaratıcı işler bu kategori altında ödül aldı. Bu yıl ilk kez düzenlenen ve yarışmanın en büyük yeniliği olarak basılmamış işleri de bu heyecana ortak eden Kırmızı Kampanya kategorisinde büyük ödül İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (İKSV) için ‘Kaldır Kafanı’ isimli çalışmasıyla Tribal Worldwide İstanbul’un oldu.
Genç Kırmızı Ödüllerini Akademisyenler Belirledi
Kırmızı Ödülleri’nin bir vazgeçilmezi olan ve sektöre yetenekli gençler kazandırmayı amaç edinen Genç Kırmızı’ya ilgi de bu yıl yoğun oldu. Genç Kırmızı’ya 38 üniversiteden 51 fakülte ve 573 öğrencinin yer aldığı 260 ekip katıldı. Doğan Kitap sponsorluğundaki Genç Kırmızı Ödülleri’ni akademisyenler jürisi değerlendirdi ve 36 iş finale kaldı. Finale giren işler Kırmızı Zanaat ödülleri jürisinde değerlendirilerek ilk 5 belirlendi. Kinyas ve Kayra Kitap Kapağı Tasarımı ile Işık Üniversitesi birinci oldu. Hacettepe Üniversitesi; ‘Kötünün Sınırı’ başlıklı çalışmayla ikinci, Hiçliğin İçinde Bedensiz Bir Zihin ile üçüncülüğü aldı.
İlk Defa Bir Sivil Toplum Kuruluşu ile İş Birliği
Her yıl farklı bir içerikle açıklanan brief konusuna göre hazırlanan reklamların katılıp yarıştıkları Hürriyet Özel Ödülü’nde jüri, Titrifikir’i birincilik ödülüne layık gördü. Hürriyet Özel Ödülü bu yıl ilk defa bir sivil toplum kuruluşu, ODFED iş birliği ile oluşturdu. “Türkiye’de Otizm” konulu yarışmada Titrifikir ekibinin yaptığı çalışma birinci, Lokal’in çalışması ikinci oldu. Kategoride Murat Akkan da üçüncülüğe layık görüldü.
Usta Reklamcı Sahnede Anıldı
Her yıl reklam sektörünün deneyimli isimlerine jüri tarafından özel olarak takdim edilen Kırmızı Tecrübe Ödülü ise kısa bir süre önce vefat edeni, Türk reklam sektörünün duayenlerinden, yapmış olduğu işler kadar kişiliğiyle de sektörün sevgisini ve saygısını kazanan; Atilla Aksoy’a verildi. Ödül, merhum Atilla Aksoy’un oğlu Sinan Aksoy’a Ertuğrul Özkök tarafından takdim edildi.
Canlı Kırmızı’ya katılan ekipler, tören günü hazırladıkları reklam eskizleriyle törene katılan misafirler tarafından oylandı. Yarışmanın birincisi Kreactif Medya ekibi Metehan Erdem ve Oktay Aydın, ikincisi Happy People ekibi Murat Şentürk ve Caner Tuncel, üçüncüsü ise Medyapark Aysun Alemdaroğlu ve Emel Nerkiz oldu.
Kırmızı Ödül töreni boyunca Allen’in müziklerini dinleyen konuklar, tören sonrası DJ Aksak’ın performansıyla gerçekleşen partide eğlenceli vakit geçirdi.