Kira sözleşmesi e-Devlet üzerinden mi yapılacak, zorunlu mu? e-Devlet'ten kira sözleşmesi nasıl yapılır?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılacağına ilişkin çalışmaların tamamlandığını açıklamıştı. Söz konusu hizmet, vatandaşların kullanımına açıldı. Yaşanan gelişmenin üzerine vatandaşlar e-Devlet kapısından nasıl kira kontratı yapıldığını araştırmaya başladı. Peki, Kira sözleşmesi e-Devlet üzerinden mi yapılacak, zorunlu mu? e-Devlet'ten kira sözleşmesi nasıl yapılır?

Kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden hazırlanmasına ilişkin hizmet, dün itibariyle uygulanmaya başlandı. İlk aşamada uygulamadan, 18 yaş üzerinde olan e-Devlet kullanıcıları yararlanabiliyor. Yaşanan gelişmenin üzerine e-Devlet kira sözleşmesi işlemleri ekranı sorgulanmaya başlandı. Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Reform niteliğinde önemli bir uygulamaya başlıyoruz. Kira sözleşmelerinin e-devlet üzerinden yapılmasını sağlayacağız. Bürokrasiyi azaltarak vatandaşlarımızın işlemlerini kolay ve güvenli yapabilmesi için çalışmaya devam ediyoruz." ifadelerini kullanmıştı. Peki, Kira sözleşmesi e-Devlet üzerinden mi yapılacak, zorunlu mu? e-Devlet'ten kira sözleşmesi nasıl yapılır?

KİRA SÖZLEŞMESİ E-DEVLET ÜZERİNDEN Mİ YAPILACAK, ZORUNLU MU?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Ekim ayında duyurduğu uygulamanın ilk aşaması hayata geçirildi. Bu aşamadan 18 yaş üzerindeki e-Devlet kullanıcıları faydalanabiliyor. İlk kısımdan, taşınmaz sahibi gerçek kişiler tarafından yine e-Devlet Hazine ve Maliye Bakanlığı Kira Sözleşmesi İşlemleri sayfasından hazırlanan sözleşme, kiracı tarafından yine e-Devlet üzerinden onaylanması şeklinde ilerliyor. 10 hissedara kadar sahipliği olan taşınmazlar da bu hizmetten kiraya verilebiliyor.

E-DEVLET'TEN KİRA SÖZLEŞMESİ NASIL YAPILIR?

Söz konusu hizmet üzerinden oluşturulan kira sözleşmeleri için zaman damgalı 'barkolu belge' oluşturularak, e-Devlet üzerinden belge doğrulama işlemi yapılabiliyor.

E-DEVLET KİRA SÖZLEŞMESİ İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYIN

Hizmetin ikinci aşaması ise yolda, yıl sonunda kullanıma sunulacak. e-Devlet kira sözleşmesi düzenlemesinin devamında emlak danışmanları ve yetki verenler, sözleşme hazırlama ve taşınma sahibi ile kiracının onayına sunma rolüyle sürece dahil olacak.

Sözleşmelerin e-Devlet üzerinden düzenlenmesine ilişkin çalışma, vatandaşların bu yöndeki uyuşmazlıkların çözülmesine ilişkin talepleri üzerine başlatılmıştı. Söz konusu hizmetle tüketicilerin kurumlara kira sözleşmelerini iletme yükünden kurtarılması amaçlanıyor. Ayrıca sözleşmeler aracılığıyla Türkiye Gayrimenkul Değer Haritası'nın oluşturulması için de veri temin edilmesi planlanıyor.

Bakan Şimşek, bu hizmetin tüm kesimler için fayda sağlayacağını, sözleşmelerin hızlı, kolay ve güvenilir şekilde yapabileceğini belirtmişti.

Enes Güran'ın Ses kayıtları Ortaya Çıktı Okan Buruk'un özel isteği Michail Antonio Derin yırtmaçlı sahne kıyafeti olay yarattı Sıcaklıklar 15 derece birden düşecek Narin Güran cinayeti davasında yeni gelişme! Restorandaki yangından acı haber geldi