Kilo aldırmıyor uzun süre tok tutuyor: Kırmızı mercimek mantısı nasıl yapılır?

Kilo aldırmayan uzun süre tok hissetmenize yardımcı olan o tarif bulundu. Kırmızı mercimek mantısını muhakkak deneyin...

Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı su (400 ml)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
2-3 dal maydanoz

Sosu İçin;

1 diş sarımsak
5 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber

Yapılışı;

Öncelikli olarak 1 su bardağı mercimeği güzelce yıkayalım. Yıkama işlemini tamamladıktan sonra  yıkadığımız mercimeği bir tencereye alıp üzerine 2 su bardağı su ekleyerek pişmeye bırakalım.

Kullandığınız mercimeğe göre su miktarı değişiklik gösterebilir. Piştiğinde suyunu tamamen çekecektir.Suyunu tamamen çekinceye kadar yaklaşık 25 dakika boyunca pişirdiğimiz mercimekleri ocaktan alıp bir karıştırma kabına aktaralım. 

Biraz ılıdıktan sonra üzerine 1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, yarım çay kaşığı karabiber ve ince ince kıydığımız maydanozları ilave ederek tüm malzemeyi karıştıralım.

Soğuyan harçtan misket büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayalım. Bu aşamada elinizi ıslatarak şekillendirebilirsiniz.

Tüm harcımızı şekillendirdikten sonra 5 yemek kaşığı kadar yoğurda 1 diş sarımsak ilave ederek güzelce çırpalım.

Küçük bir tavada 1 yemek kaşığı kadar tereyağını eritelim. Eriyen yağa 1 tatlı kaşığı pul biber ekleyerek kızdıralım. 

Servis esnasında mercimek mantılarının üzerine önce yoğurt sosundan daha sonra da kızdırdığımız tereyağından gezdirelim.

Afiyet olsun...

İslam Memiş Uyardı: Uzak Durun Fethullah Gülen Öldü Yüzde 25 İndirim Geldi İşte iddianamedeki bir numaralı sanık Fethullah Gülen'in Yerine Geçecek Sürpriz İsim Dilan Polat ve Sıla Doğu hakkında yeni gelişme Emekliye 2 maaş - 2 tazminat düzenlemesi!