Kılıçdaroğlu, Hacı Bektaş-ı Veli Anma Törenleri'nde CHP'lilerle bir araya geldi: Kötülükten, ihanetten, incitenlerden, menfaatperestlerden arınacağız

CHP lideri Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hacı Bektaş-ı Veli Anma Törenleri'nde birer konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu "Kötülükten, ihanetten, incitenlerden, menfaatperestlerden arınacağız." dedi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, eski CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Nevşehir'deki Hacı Bektaş-ı Veli'yi anma etkinliklerine katıldı.

Törende konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Hacı Bektaş-ı Veli, Anadolu topraklarında öğretisiyle sonsuzluğu yakalayan en önemli değerlerimizdendir. Zamandan ve mekandan bağımsız derinliği, tüm insanlığı kapsayıcılığı ile çok önemli bir birliği öne çıkarır. Kardeşliğin ve barışın sesini; taşın, ağacın, insanın canlı cansız tüm varlıkların dilini konuşarak yükseltir. Onun yaşayışı ve öğretisi çeşitlilik içinde yüce bir birliği anlatır" dedi.

KILIÇDAROĞLU: İNCİTENLERDEN, MENFAATPERESTLERDEN ARINACAĞIZ

İmamoğlu'nun ardından kürsüye eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geldi:

Kimi zaman unutulan, kimi zaman onca kötülüğe uğrayan ama her fırsatta 'İncinsen de incitme' diyenler 800 yıl önceden dünyamızı aydınlatmaya çalışan Hacı Bektaş-ı Veli'nin huzurunda ne diyeceğiz? Cellatlarla çocuklar aynı dünyada yaşamamalı. Analar ağlamamalı. Emek bölüşülmeli. Babalar da gülebilmeli. Ayrı gayrı olmamalı. İnsan üstün olacaksa kadın erkekten üstün olmalı. İnsan ayrılacaksa Alevi-Sünni, Türk-Kürt, siyah-beyaz diye değil; iyi ve kötü olarak ayrılmalı. 'Özünü bilirsen özürden kurtulursun' der Hacı Bektaş-ı Veli. O da biliyor ki okunacak en büyük kitap, insandır aslında. Ona göre insanlar ya arınacak birlik olacak ya da arınmadan sağılıp gidecekler. Kötülükten, ihanetten, incitenlerden, menfaatperestlerden arınacağız. 

ÖZEL: İNCİNSEM DE İNCİTMEYECEĞİM

Kılıçdaroğlu'nun ardından söz alan CHP lideri Özgür Özel, "CHP’nin Genel Başkanı sıfatıyla, Genel Başkanı Özgür Özel olarak düşünce karanlığına ışık tutacağıma, tuttuğunuz ışığa ortak olacağıma, Hacı Bektaş Veli’nin ektiği tohuma su vermenize yoldaş olacağıma, incinsem de incitmeyeceğime ama ortak mücadelemizden de bir adım geri durmayacağıma, bir santim eğilmeyeceğime, bir kelime eksik konuşmayacağıma huzurlarınızda söz veriyorum." dedi.

ÖZEL İKTİDARI ELEŞTİRDİ

AK Parti'nin farklı bir anma töreni düzenlemesini eleştiren Özel, "İktidar partisinin burada yıllardır süren bir geleneği yok sayarak, buradaki canların meşru temsilcilerini akıllarınca dışlayarak, 15 Ağustos akşamı apar topar alternatif bir tören tertip etmelerini en başta Hacı Bektaş'ın mirasına yapılmış büyük bir saygısızlık olarak görüyor ve kınıyorum" diye konuştu.

Özel “Mustafa Kemal Atatürk'e, eski genel başkanlarımıza ve benden önceki genel başkan çok kıymetli Kemal Kılıçdaroğlu'na vefamızı göstermenin en iyi yolu CHP'yi iktidar yapmaktır.” dedi.

Narin Güran cinayetinde ilk defa duyacağınız bilgi Pıtrak otunun faydalarına inanamayacaksınız Ernest Muçi devre arasında Beşiktaş'a veda ediyor Acun, Jose Mourinho'nun istemediği Pedro'yu alıyor Narin cinayetinde kan donduran rapor! Bugün akaryakıt alacaklar dikkat!