Kefen Kaç Yılda Yok Olur? Kefen Çürür mü? Cem Garipoğlu'nun Mezarında Kefen çıkmamıştı

Münevver Karabulut’u katleden Cem Garipoğlu'nun mezarı yeniden açıldı. Mezardaki kişinin gerçekten Garipoğlu olup olmadığı araştırılacak. Mezar açıldı ve ceset kalıntılarıyla bir tabuta konulurken mezarda kefen olmaması dikkat çekti. Avukat da bununla ilgili bir açıklama yaparken vatandaşlar da şu sorunun cevabını aradı: Mezarda kefen kaç yılda yok olur?

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

Münevver Karabulut’u 15 yıl önce canice öldüren Cem Garipoğlu’nun mezarı açıldı. Mezardan yaklaşık 15 kemik çıkarıldı. Mezardan çıkarılan cesedin kalıntıları tabuta konularak Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Mezarlıkta açıklama yapan Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, “Özellikle dişler, kaldıysa saçlar ve sırt kemiği gibi uzun kemikler üzerinden DNA parçaları alınmak suretiyle biyolojik ve kimyasal inceleme yapılacak. Sonra tekrar buraya getirilip defnedilecek, mezar kapatılacak. Bir hafta içinde kuvvetle muhtemel rapor tanzim edilecektir. Hiçbir kefen, bez yok. Kefen olmaması beni rahatsız etti" dedi.

Rezan Epözdemir'in bu açıklamasından sonra sosyal medyada kefen kaç yılda çürür, kefen kaç yolda yok olur gibi sorularına yanıt arayanlar oldu. Peki mezardan kefen çıkmaması normal mi?

KEFEN KAÇ YILDA YOK OLUR?

Kefen, genellikle ölü bedenin örtülmesi için kullanılan bir tür kumaştır ve manevi bir anlam taşır. Bununla birlikte, kefenin yok olma süresi, kullanılan malzemeye, çevresel koşullara ve gömülme yöntemine bağlıdır.

Doğal malzemelerden yapılan kefenler, genellikle birkaç yıl içinde toprağa karışabilirken, sentetik malzemeler daha uzun sürede yok olur.

Kefenin çürüme süresi, kullanılan malzemeye, çevresel koşullara ve gömülme yöntemine bağlıdır. Doğal malzemelerden (pamuk, keten gibi) yapılan kefenler, genellikle 5 ila 10 yıl içinde çürüyebilir.

Ancak, sentetik malzemeler daha uzun süre dayanır ve çürüme süreci yüzyıllar alabilir.

Ayrıca, toprağın nem seviyesi, sıcaklık ve havalandırma gibi faktörler de bu süreci etkileyebilir. Kısacası, kefenin çürümesi doğal malzeme kullanıldığında birkaç yıl içinde gerçekleşirken, yapay malzemelerde bu süre çok daha uzundu

Galatasaray iki farklı üstünlüğünü koruyamadı Cem Garipoğlu gizemi için tarih verildi Ahu Tuğba'nın vasiyetini açıkladı Cem Garipoğlu'nun ölümünde flaş açıklamalar Fenerbahçe, Hollanda'dan bir puanla döndü Beşiktaş sahasında Frankfurt'a boyun eğdi