Kediler neden ot yer? Kedinin ot yemesi ne anlama gelir? Kediler hakkında bilinmeyenler...

Hayvanlar aleminin en eğlenceli, komik ve anlaşılmayan canlılarının başında gelen kedilerin ot yediğini biliyor muydunuz? Kedileri çoğunlukla fare ya da mama yerken düşünsek de bu sevimli hayvanları ot yerken de görebilirsiniz. Peki, Kediler neden ot yer? Kedinin ot yemesi ne anlama gelir? Kediler hakkında bilinmeyenler...

Kedileri, mama, fare ve tavuk yerken hayal ediyor olabilirsiniz. Fakat dünyanın en ilginç canlıları olan kediler, tıpkı otçul hayvanlar gibi ot da yer. Yani aslında kedilerden yalnızca etobur anlılar olarak bahsetmek doğru olmaz. Kedi sahipleri elbette bu bilgiye aşikardır. Öyle ki bu canlılar için sahiplerinin kedi otu satın aldığına da şahit olmuş olabilirsiniz. Ot yiyen bir kediyi gördüğünüzde şaşırmayın ya da onu engellemeye çalışmayın. Peki, Kediler neden ot yer? Kedinin ot yemesi ne anlama gelir? Kediler hakkında bilinmeyenler...

KEDİLER NEDEN OT YER?

Kedilerin ot yemesinin altında birden fazla sebep yatar.

Kediler ot yer çünkü ot; kedilerin sindirimine yardımcı olur. Midelerinde biriken tüy yumaklarını çıkarmak için ot yiyebilirler. Ot yiyen kediler kusarak bu tüy yumaklarını çıkarır.

Kediler, vücutlarında eksik olan bazı besin maddelerini almak için de ot yiyebilir. Otlar, kedilerin ihtiyacı olan folik asit gibi bazı vitamin ve minarelleri içerir.

Kediler için ot yemek doğal bir davranıştır. Kediler, vahşi atalarından miras kalan içgüdüsel davranışlar sergileyebilirler. Vahşi kediler, avladıkları hayvanların mide içeriklerinden bitkisel maddeler alabilirler ve evcil kediler bu davranışı ot yiyerek taklit edebilirler.

Bazı kediler, otların tadını ve dokusunu sever. Bu, kedilerin meraklı doğalarıyla da ilgili olabilir. Kediler ayrıca mide rahatsızlıklarını hafifletmek için de ot yiyebilir.

Fakat kediniz çok sık ot yiyorsa ve durumdan rahatsızlık duyuyorsanız bir veterinere danışmanız önerilir.

KEDİLER HAKKINDA BİLİNMEYENLER

Kediler hakkında az bilinen ilginç gerçekleri sizler için sıraladık...

  • Kedilerin iki set ses telleri vardır. Biri mırlamaya, diğeri ise miyavlamaya yarar.
  • Kediler insanlardan daha fazla kemiğe sahiptir. Bir kedinin iskeletinde 230 kemik vardır. İnsanda ise 206.
  • Kedilerin tırnakları renkli olabilir. Beyaz kedilerin tırnakları beyaz, siyah kedilerin tırnakları siyah veya koyu renkte olabilir.
  • Kediler, üçüncü göz kapağı adı verilen bir membrana sahiptir. Bu gözkapağı, kedilerin gözlerini korur ve nemli kalmalarını sağlar.
  • Kediler, insanların duyamayacağı kadar yüksek frekanstaki sesleri duyabilir.
  • Kediler, sadece rahatlamak için mırlamaz. Bu, kedilerin kendilerini iyileştirme mekanizmalarıdır. Mırlama frekansı, kemik ve doku iyileşmesini teşvik edebilir.
  • Kediler çikolata ve soğan zehirlenmesi yaşayabilir. Çikolata, soğan, sarımsak ve bazı bitkiler kediler için toksittir ve ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.
  • Kediler için taurin adlı amino asit esansiyeldir. Taurin eksikliği, kedilerde kalp hastalıkları ve görme sorunlarına yol açabilir. Bundan dolayı ticari kedi mamaları genellikle taurinle zenginleştirilir.
  • Kedilerin sakal kılları, sadece etraflarındaki cisimleri hissetmelerine yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda ruh hallerini de ifade eder. Bir kedinin sakal kılları ileriye doğru yönelmişse, bu genellikle kedinin meraklı veya tehdit altında hissettiğini gösterir.
  • Kedilerin yüzlerinde, ayaklarının altlarında ve kuyruklarının tabanında koku bezleri bulunur. Bu bezler, kedilerin bölge işaretlemesine ve diğer kedilere mesajlar iletmesine yardımcı olur.
Narin cinayetinde gizli plan ifşa oldu Dikeç'in Bölükbaşı ile çektirdiği fotoğrafa tepki "Katil, ondan başka kimse değil" Valilikten flaş Narin Güran açıklaması Savcıyı makamında hemşire için tehdit etmişler Miss Turkey birincisinin son hali tartışma yarattı