Kaynana çatlatan tava böreğinin sırrı bulundu: Evde yufkanız varsa hemen deneyin 10 dakikada hazır oluyor. Tava böreği nasıl yapılır?

Kahvaltı sofrasına hem pratik hem de lezzetli bir tarif arıyorsanız, tava böreği tam size göre. Yalnızca 10 dakikada nefis tava böreğiniz sofranızda. İşte tadına doyum olmayan tava böreği tarifi

Börek, kahvaltı sofralarının en lezzetli yemeklerinden biridir. Ancak börek yapımı, kimileri için zahmetli olabilir.

Yufkayla hazırlanan börekler hem pratik hem de el açması kadar lezzetlidir. Tava böreği de bunlardan biridir.

Nefis peynirli iç dolgusuyla lezzet şöleni yaşatan tava böreği, kahvaltı sofralarınızın yeni favorisi olacak.

İşte tava böreği tarifi...

TAVA BÖREĞİ MALZEMELERİ

4 tane yufka

1 su bardağı süt

2 tane yumurta

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 çay kaşığı tuz

2 su bardağı rende beyaz peynir

Yarım demet maydanoz

2 su bardağı rende kaşar peyniri

TAVA BÖREĞİ TARİFİ

Bol peynirli pratik tava böreği için öncelikle tavanın içine bir tane yufkayı kenarlardan sarkacak şekilde açın.

Daha sonra tavayı kısık ateşte ocağa koyun. Bir kasenin içine sütü, sıvı yağı, yumurtayı ve tuzu ilave ederek karıştırın.

Ardından kalan 3 tane yufkayı parçalara ayırın ve hazırladığınız yumurtalı karışıma batırın. Daha sonra yufka parçalarını, tavadaki yufkanın üzerine güzelce yayın.

Yufkanın üzerine maydanozu, rendelenmiş beyaz peyniri ve kaşar peynirini de ilave edin. Bu işlemi iki kat daha tekrarlayın.

Tavanın kenarından sarkıttığınız yufkaları içe doğru katlayın. Bu esnada kuru yufkaların üzerinde yumurtalı karışımdan sürün.

Daha sonra böreği tamamen katlayın ve tavanın kapağını kapatın. Kısık ateşte böreğin her iki tarafını da 15 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun!

İslam Memiş Uyardı: Uzak Durun Fethullah Gülen Öldü Yüzde 25 İndirim Geldi İşte iddianamedeki bir numaralı sanık Fethullah Gülen'in Yerine Geçecek Sürpriz İsim Dilan Polat ve Sıla Doğu hakkında yeni gelişme Emekliye 2 maaş - 2 tazminat düzenlemesi!