Karşılıksız burs veren kurumlar hangileri? Üniversite öğrencisine geri ödemesiz burs veren vakıflar neler? 2024 KYK, TEV, Sabancı, Vehbi Koç Vakfı burs başvuru tarihleri...

2024-2025 eğitim öğretim döneminde üniversiteye gidecek olan öğrenciler, karşılıksız burs veren kurumları araştırmaya başladı. Birçok öğrenci için bir finansman kaynağı sayılan burslar; vakıflar, dernekler, devlet kurumları, özel şirketler tarafından sağlanıyor. Her kurumun burs başvuru tarihleri ve koşulları ise birbirinden farklı olabiliyor. Peki, Üniversite öğrencisine geri ödemesiz burs veren vakıflar neler? 2024 KYK, TEV, Sabancı, Vehbi Koç Vakfı burs başvuru tarihleri...

Yeni eğitim öğretim döneminde üniversite öğrencileri karşılıksız bur veren kurumları tek tek araştırmaya ve karşılaştırmaya başladı. En başta GSB (Gençlik ve Spor Bakanlığı) KYK (Kredi Yurtlar Kurumu) bursları araştırılsa da öğrenciler, çeşitli vakıflar ve derneklere de burs almak için başvurabiliyor. Bunların başında ise TEV (Türk Eğitim Vakfı), Sabancı Vakfı, Vehbi Koç Vakfı vs. geliyor. Burs başvuru tarihleri ve şartları her kurumda değişiklik gösterebiliyor. Başvuru yaparken belgelerin eksiksiz bir şekilde hazırlanması gerekiyor. Peki, Üniversite öğrencisine geri ödemesiz burs veren vakıflar neler? 2024 KYK, TEV, Sabancı, Vehbi Koç Vakfı burs başvuru tarihleri...

KARŞILIKSIZ BURS VEREN KURUMLAR HANGİLERİ?

KYK KREDİ VE YURTLAR KURUMU BURSU

En başta elbette ki bir devlet bursu olan Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından sağlanan KYK bursu geliyor. Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri KYK bursu için başvuru yapabilir. 2024-2025 eğitim öğretim dönemi için KYK burs başvuruları henüz başlamadı. Başvuruların eylül sonu veya ekim başında başlaması bekleniyor.

TEV (TÜRK EĞİTİM VAKFI) BURSU

KYK'dan sonra en çok burs başvurusunun yapıldığı kurumlardan biri ise TEV, yani Türk Eğitim Vakfı. 2024 TEV burs başvuru tarihleri ise belli oldu. Meslek lisesi bursu için 9 Eylül-1 Kasım, Üniversite bursu için 2 Eylül-11 Ekim, Üstün başarı bursu için 2 Eylül-4 Ekim, Yüksek lisans ve doktora bursu için 21 Ekim-8 Kasım, Üstün başarı sanat bursu için 23 Eylü18 Ekim tarihleri arasında http://bursiyer.tev.org.tr adresinden başvurular alınacak.

SABANCI VAKFI BURSU

2024-2025 Sabancı Vakfı burs başvuruları henüz başlamış görünmüyor. Geçtiğimiz yıl son başvuru tarihi 20 Ekim olarak belirlenmişti. Sabancı Vakfı, üniversiteye giriş bursunun dışında, YKS'de üstün başarı sağlayan ve Sabancı Vakfı'nın belirlediği "Kalkınmada Öncelikli İllerdeki Liselerden Mezun Öğrenciler" ile "Engelli Öğrencilere" de burs sağlıyor. Sabancı Vakfı burs başvuruları ile ilgili son gelişmeleri sosyal medya hesaplarından takip etmenizde fayda var.

VEHBİ KOÇ VAKFI BURSU

Vehbi Koç vakfı Üniversite Bursları sayfasında yer alan bilgilere göre, T.C. vatandaşı olmak, örgün eğitim lisans öğrencisi olmak, eğitimi için maddi yardıma ihtiyacı olmak, disiplin cezası almamış olmak, başarı notunun en az, 100 üzerinden 60, 4 üzerinden ise 2,50 olması ve karşılıksız burs almıyor olmak, burs başvuru şartları arasında yer alıyor.
Burs başvuruları, her yıl yeni Eğitim- Öğretim dönemi başında ilan edilen tarihler arasında web sitesi üzerinden ( www.vkv.org.tr) alınıyor. Duyurular, Vehbi Koç Vakfı’nın web sitesi, sosyal medya hesapları ve ilgili okulların burs ofisleri aracılığıyla yapılıyor.

ÇYDD (ÇAĞDAŞ YAŞAM DESTEKLEME DERNEĞİ) BURSU

Özellikle kız öğrencilere burs imkanı sağlayan ÇYDD'ni, 2024-2025 yeni dönem burs başvurusu ve kayıt yenileme tarihleri belli oldu. Yeni başvuru tarihleri (aday yeni öğrenci) ortaöğretim/üniversite için 9 Eylül-20 Eylül; kayıt yenileme tarihleri (mevcut bursiyer) ortaöğretim/üniversite için 23 Eylül-11 Ekim 2024 olarak belirlendi.

ALEV (ALARKO EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI) BURSU

ALEV burs başvuru 2024-20254 eğitim öğretim dönemi için henüz başlamadı olarak görünüyor. Burs başvurularının Ekim ayında başlaması bekleniyor. Bu burslar, belirli üniversitelerdeki son sınıf ve lisansüstü öğrencilere, özellikle işletme ve mühendislik gibi bölümlerde okuyan öğrencilere veriliyor. Burs başvuruları, üniversitelerin burs ofisleri aracılığıyla yapılıyor.

SUNA VE İNAN KIRAÇ VAKFI BURSU

Suna ve İnan Kıraç Vakfı İstanbul Araştırmaları Enstitüsü (İAE), bünyesindeki Bizans, Osmanlı, Atatürk ve Cumhuriyet araştırmaları bölümlerine ve “İstanbul ve Müzik” Araştırma Programı’na (İMAP) ilişkin çalışmalar yapan araştırmacılara, farklı burslarla maddi destek sağlıyor. Bir araştırmacıya Doktora Adayları için Araştırma ve Yazma Bursu, beş araştırmacıya Seyahat Bursları, beş araştırmacıya Akademik Etkinlik Bursları veriliyor. Tüm bursların son başvuru tarihi 1 Temmuz 2024 olarak belirlendi.

İSTANBUL SANAYİ ODASI VAKFI BURSU

2024-2025 İstanbul Sanayi Odası Vakfı bursu için başvurular 1 Eylül'de başladı, 30 Eylül'de sona erecek. Özellikle mühendislik ve fen bilimleri öğrencilerine verilen bu karşılıksız burslar başvuru sonuçlarının ise Ekim ayının üçüncü haftasında açıklanması bekleniyor. Detaylar için İSOV'un resmi sitesini ziyaret edebilirsiniz​.

VAKIFBANK GİRİŞİMCİ GENÇ BURSU

Girişimcilik ruhunu destekleyen Vakıfbank Girişimci Genç bursu için başvuruların henüz başlamadığı görülüyor. Başvuru dönemi ile ilgili detaylar için resmi Vakıfbank web sitesini ve duyuruları takip etmeniz öneriliyor.

Önceki yıllara göre başvuru tarihlerinin Ekim ayı civarında açıklanması bekleniyor ancak şu anda teyit edilmiş bir bilgi yok. Güncellemeler için Vakıfbank'ın resmi web sitesini veya sosyal medya kanallarını düzenli olarak kontrol etmeniz öneriliyor.

MEHMET ZORLU VAKFI BURSU

MZV tarafından, devlet ve vakıf üniversitelerinin İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile Mühendislik, Hukuk, Endüstriyel Tasarım, Matematik, Fizik, Kimya, Tıp, Psikoloji, Sosyoloji bölümlerinden öğrencilerin başvuruları değerlendirilir. Başvurular ilgili üniversitelerin burs ofislerine şahsen yapılıyor, Vakıf üzerinden bireysel başvuru alınmıyor. Öğrenciler, bağlı oldukları üniversitelerin burs ofisleri veya öğrenci işleri üzerinden gerekli belgeleri teslim ederek başvurularını yapmalıdır. Başvuru tarihleri genellikle üniversitelerin duyurularına göre belirlenir ve Eylül-Ekim aylarında yapılır.

Narin Güran cinayetinde ilk defa duyacağınız bilgi Pıtrak otunun faydalarına inanamayacaksınız Ernest Muçi devre arasında Beşiktaş'a veda ediyor Acun, Jose Mourinho'nun istemediği Pedro'yu alıyor Narin cinayetinde kan donduran rapor! Bugün akaryakıt alacaklar dikkat!