Karnınız asla guruldamayacak: Ramazanda tok tutan o besin bulundu. Oruçken karın guruldaması nasıl engellenir?

Ramazanda uzunca saatler aç ve susuz kalırız. Aç kalan karnımız bu nedenle zaman zaman guruldar. Bunu önlemek için sahurda tüketilen besinler büyük bir önem taşır. Sahurda tüketeceğiniz bu besinle saatlerce tok kalacak ve karnınız guruldamayacak...

Karın guruldaması, herkesi rahatsız eden sorunlardan biridir. Karın guruldaması, karın ve bağırsaklarda meydana gelen seslerdir.

Bu sesler, sindirim sisteminin normal bir parçasıdır ve genellikle gıdaların sindirilmesi sırasında ortaya çıksa da açken de karın guruldar.

Ramazan ayında karın guruldaması sıklıkla yaşanır çünkü oruç tutan kişilerin mide ve bağırsaklarında değişiklikler olur.

Oruç tutarken, gün boyunca hiçbir şey yememek veya içmemek, mide ve bağırsaklarda boşluk oluşmasına neden olabilir.

Bu durumda, mide ve bağırsaklar normalden daha fazla hareket eder ve bu da karın guruldamasına neden olabilir.

Ayrıca oruç sırasında vücut susuz kalabilir ve dehidrasyon olabilir. Dehidrasyon, sindirim sürecini etkileyebilir ve midede daha fazla asit üretilmesine neden olabilir.

Bu da karın guruldamasını artırır. Öte yandan iftar ve sahurda yenilen bazı yiyeceklerin sindirilmesi daha zor olabilir ve sindirim sisteminin daha fazla ses çıkarmasına neden olabilir.

Bu nedenle oruçlu kişilerin iftara kadar tok tutacak besinleri tüketmesi önemlidir. Öte yandan oruç tutan kişiler, su tüketimine dikkat etmeli ve iftar ve sahurda sindirimi kolay ve dengeli besinler tüketmelidir.

İşte iftara kadar tok tutan o besin...

SAHURDA BUNU YİYİN!

Ramazanda sahurdan iftara kadar geçen sürede tok kalmak ve karın guruldaması yaşamamak için sahurda haşlanmış patates tüketmek, en doğru tercihlerden biridir.

Sahurda haşlanmış patates yemenin birçok faydası vardır ve haşlanmış patatesin tok tutma özelliği vardır. Haşlanmış patates, sindirimi yavaşlatan yüksek lif içeriğine sahiptir.

Lif, sindirim sistemini düzenler ve tokluk hissini artırır, böylece açlık hissini uzun süreli olarak azaltır. Ayrıca, patatesin yüksek nişasta içeriği de tokluk hissini destekler.

Nişasta, midenin boşalma süresini uzatarak tokluk hissinin daha uzun süre devam etmesini sağlar. Bununla birlikte, haşlanmış patates düşük glisemik indekse sahiptir.

Bu da kan şekerinin istikrarlı bir şekilde yükselmesine ve düşmesine yardımcı olur, böylece açlık ataklarını ve ani kan şekeri dalgalanmalarını önler.

Sahurda haşlanmış patates yemek, gün boyunca enerji seviyelerini sabit tutar ve açlık hissini azaltarak oruç tutma sürecini daha rahat hale getirir.

Ayrıca patates, vücuda potasyum, C vitamini ve diğer besin maddeleri sağlar, bu da genel sağlığı destekler ve vücudu güçlendirir.

Ancak, haşlanmış patatesin sadece bir bileşen olması önemlidir. Dengeli bir sahur öğünü için protein, lif ve sağlıklı yağlar da içermelidir.

Ayrıca bu noktada patatesin soslar veya katkı maddeleriyle yüklenmemesi ve sağlıklı bir şekilde hazırlanması önemlidir.

NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına tüketmeden önce mutlaka uzmanınıza danışın.

Kocaeli’de trajik son AFAD'dan kritik sağanak uyarı 6 kadını uyuşturup tecavüz etti Ayrıldığı nişanlısını öldürdükten sonra... Elimde görüntüler var diyerek ihaneti açıkladı A101 26 Aralık Perşembe aktüel kataloğu yayımlandı