Kalp hastalıklarına duvar örüyor kanseri önlüyor: Etkisini duyan bardak bardak içiyor

Sonbahar mevsimiyle birlikte tezgahlarda yerini alan alıç meyvesinin çayı, içerdiği bol miktarda besin maddesiyle sağlığa bir dizi yarar sağlıyor. İşte alıç çayının sağlığa mucizevi etkileri

Alıç meyvesi, gülgiller familyasına ait olan alıç bitkisinden elde edilen bir meyvedir. Sonbahar aylarına bolca bulunan alıç, içerisinde güçlü besin değerleri barındırır.

Alıç meyvesinin faydalarından yararlanmak için onu, pek çok farklı şekilde tüketebilirsiniz. Alıç meyvesini direkt olarak tüketebilir ya da reçel ve marmelat olarak tüketebilirsiniz.

Bununla birlikte alıç sirkesi de hem dünyada hem de ülkemizde en şifalı sirkelerden biridir. Çay formunda tüketilen alıç ise, sayısız yarara sahiptir.

İşte alıç çayının faydaları...

ALIÇ ÇAYININ FAYDALARI

Alıç çayı, sağlığımız için en şifalı çaylardan biridir. Tam bir şifa deposu olan alıç çayının en bilinen faydalarından biri, kalp-damar sağlığını koruyup güçlendirmesidir.

Alıç genellikle kalp yetmezliğini tedavi etmek için ilaçlarla birlikte kullanılır. Yapılan bir çalışmada, kalp yetmezliği ilaçlarıyla birlikte alıç tüketen kişiler incelenmiştir.

Çalışmaya göre bu kişilerin, kalp fonksiyonu ve egzersiz toleransı önemli ölçüde iyileşmiştir. Ayrıca alıç tükettikten sonra daha az nefes darlığı ve yorgunluk hissetmişlerdir.

Alıç çayı aynı zamanda kan yağlarını azaltır. Normalde, trigliseritler ve kolesterol kanınızdaki iki ana yağ türüdür.

Normal seviyelerde, tamamen sağlıklıdırlar ve hormon üretimi ve besinlerin vücutta taşınmasında önemli bir rol oynar.

Ancak, kan lipitleri dengesiz olduğunda (özellikle düşük iyi kolesterol HDL seviyeleri ve yüksek trigliseritler) kan damarlarında plak birikebilir.

Bu plaklar birikmeye devam ederse, zamanla kan damarlarını tamamen tıkayabilir ve kalp krizi veya felce yol açabilir. Alıç çayı bu durumun önüne geçer.

Alıç çayının bir diğer faydası, sindirim sistemini desteklemesidir. Kabızlığı azaltan alıç çayı, yararlı bağırsak bakterilerin büyümesini uyararak sindirim sistemini destekler.

Alıç çayı aynı zamanda, mide ağrısı ve hazımsızlık gibi sindirim sistemi sorunlarının tedavisinde etkili rol oynar.

Alıç çayı ayrıca, antioksidan ve anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Bu nedenle alıç çayı, kanseri önler, kalp hastalıklarına iyi gelir ve tip-2 diyabeti önler.

ALIÇ ÇAYI NASIL YAPILIR?

Alıç çayı hazırlamak için öncelikle, aktardan bir miktar kurutulmuş alıç meyvesi almalısınız. Daha sonra 1 bardak su kaynatıp içine 1 tatlı kaşığı kurutulmuş alıç atın. Yaklaşık 10-15 dakika kadar demlendikten sonra tüketebilirsiniz. Şifa olsun!

DİKKAT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına tüketmeden önce mutlaka uzmanınıza danışın.

Altında Fırsatı Kaçıranların Beklediği Haber Geldi Sevenleri Üzülecek. Bu Dizilerin Fişi Çekiliyor Narin Güran soruşturmasında yeni gelişme Van Bronckhorst, Onana'yı kadroda düşünmüyor 6 yaşında ilişkiye girmeye başladık Narin Güran cinayetinde yeni gelişmeler