Kabuğunu çöpe atan bin pişman olacak: Kestane kabuğunu sakın çöpe atmayın. Meğer kabukları tam bir hazineymiş

En lezzetli kış meyvelerinden biri olan kestane, kabuğunda bir dizi fayda barındırıyor. Kabuklarından elde edilen suyu içenin vücudu zırh gibi korunuyor. İşte kestane kabuklarının mucizevi faydaları

Kestane, sağlığımız için birçok fayda sunan kış besinlerinden biridir. İçerisinde güçlü vitamin ve mineraller barındıran kestane, sindirim sağlığını destekler.

Kestane, bağırsak hareketlerini düzenlediği için hem bağırsak sağlığını destekler hem de kabızlığa çözüm olur.

Doymamış yağ asitleri içeren kestane bu nedenle kalp sağlığını korumada oldukça etkilidir. Kalp ve damar sağlığını koruyan kestane, kolesterol seviyelerini dengeler.

Kestanenin güçlü faydaları olduğu kadar kabuğunda da ayrı faydalar mevcuttur. Bundan sonra kestane kabuklarını asla çöpe atmayacaksınız.

İşte kestane kabuğunun mucizevi faydaları…

KESTANE KABUĞUNUN MUCİZEVİ FAYDALARI

Kestane kabuğu, kestanenin en az kendisi kadar bir dizi fayda sunuyor. Yalnızca 100 gramında bol C vitamini içeren kestane kabuğu, bağışıklığı güçlendirmede etkin rol oynuyor.

Kestane kabuğu aynı zamanda hem beyinsel hem de fiziksel yorgunluğu giderir. Kansızlığa iyi gelen kestane kabuğu, kan dolaşımını hızlandırarak varis oluşumunu da en aza indirir.

Kestane kabuğu, içerdiği güçlü özellikler sayesinde kolesterolü düşürerek kan basıncını düzenler. Aynı zamanda güçlü ateş düşürücü etkiye sahiptir.

Faydaları saymakla bitmeyen kestane kabukları, damar sertliğini önler ve yüksek tansiyonun önüne geçer. Aynı zamanda sinirleri yatıştırır.

Kestane kabukları aynı zamanda saç sağlığı için güçlü faydalar sunar. Kestane kabuğuyla saçların her zaman canlı ve parlak olmasını sağlayabilirsiniz. Kestane kabuğu, kaynatılarak su formunda tüketilir.

Dilerseniz kestane kabuğunu püre haline getirdikten sonra bal ile karıştırıp tüketebilirsiniz. İştah açıcı özelliğiyle, iştahı olmayan kişiler tüketerek fayda bulabilir.

KESTANE KABUĞU SUYU NASIL YAPILIR?

Bir miktar kestaneyi suda haşlayıp elde edilen suyu süzdükten sonra içebilirsiniz. Saç bakımı için, direkt olarak saçlarınıza uygulayıp 1 saat beklettikten sonra durulayabilirsiniz.

NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiye karşı uygulamadan önce mutlaka uzmanınıza danışın.

Galatasaray, Kayseri'yi ezdi geçti A101 26 Aralık Perşembe aktüel kataloğu yayımlandı Kocaeli’de trajik son 6 kadını uyuşturup tecavüz etti Türkiye'nin en zeki illeri belli oldu! Zincirleme çarpışmada 37 can kaybı