Kabine değişiyor mu? Hangi bakanlar değişti? (15 Ekim 2024 Resmi Gazete kararları)

Kabine değişikliği ile ilgili haberler sosyal medyanın gündemine oturdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Arnavutluk-Sırbistan ziyareti sonrasında ""Genel başkan yardımcılarında değişiklikler olabilir." açıklaması sonrasında, "Kabine değişiyor mu?" sorusu araştırma konusu oldu. Vatandaşlar, Bakanlar Kurulu'nda değişiklik olup olmayacağını sorgulamaya başladı. Peki, Hangi bakanlar değişti? (15 Ekim 2024 Resmi Gazete kararları)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kabine’de de duruma göre değerlendirmelerimizi yaparız. Orada da bazı değişiklikler olabilir" açıklamasıyla kabine değişikliği olabileceği yönünde ışık yaktı. Yapılan açıklama sonrasında Bakanlar Kurulu'nda değişiklik beklenirken, şimdiden kulislerde kimin ataması yapılacağı yönünde iddialar başladı. Bu kapsamda, 15 Ekim 2024 Resmi Gazete kararları araştırma konusu oldu. Peki, Kabine değişiyor mu? Hangi bakanlar değişti?

KABİNE DEĞİŞİYOR MU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine değişikliği olabileceği yönündeki açıklamasından sonra sosyal medyada 14 Ekim 2024 tarihli sahte Resmi Gazete atamaları listesi paylaşıldı. Listede 9 bakanın değiştiği görüldü. İddiaların üzerine resmi kaynaklar bu iddiayı yalanladı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından sonra yakın zamanda kabinede bakanların değişmesi bekleniyor.

HANGİ BAKANLAR DEĞİŞTİ?

Henüz herhangi bir bakanda değişiklik olmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine değişikliğine işaret ederek şunları söyledi:

"Bizim parti programı zaten sürekli olarak hep değişime tabidir. Ama bunun yanında da tabii idari mekanizmalarda, partimiz içerisinde bazı değişiklikler olabilir. Genel Başkan Yardımcılarında aynı şekilde değişiklikler olabilir. Kabinemizde biliyorsunuz iki arkadaşımız değişime tabi oldu. Şimdi bu yeni süreçte de hem Genel Başkan Yardımcılarında bazı değişiklikler olabileceği gibi aynı şekilde kabinede de duruma göre değerlendirmelerimizi yaparız. Orada da bazı değişiklikler olabilir."

15 EKİM 2024 RESMİ GAZETE KARARLARI

YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ

YÖNETMELİKLER

–– Uluslararası İşgücü Kanunu Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

–– Florlu Sera Gazlarına İlişkin Yönetmelik

–– Millî Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

–– Türkiye Barolar Birliği Adli Yardım Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

TEBLİĞ

–– Karayolu Taşıt Araçlarının İthaline İlişkin Tebliğ (İthalat: 2024/7)'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ

YARGI BÖLÜMÜ

YARGITAY KARARI

–– Yargıtay 11. Hukuk Dairesine Ait Karar

İLÂN BÖLÜMÜ

a - Yargı İlânları

b - Artırma, Eksiltme ve İhale İlânları

c - Çeşitli İlânlar

– T.C. Merkez Bankasınca Belirlenen Döviz Kurları ve Devlet İç Borçlanma Senetlerinin Günlük Değerleri

Bahar Candan: Ablam sevgilimle ilişki yaşıyor Tek yumrukla komalık etti Lapa Lapa Kar Yağışı Geliyor. Akıllara durgunluk veren kavga! Zenginliği en yakın zamanda tadacaklar Öğretmeni tarafından tecavüze uğradığını söyledi!