Kabak çekirdeği zararlı mı, her gün yenir mi?

Kabak çekirdeği, sağlığımız için temel besinlerle dolu olan en şifalı kuruyemişlerden biridir. Bu minik kuruyemişler şifa deposu olsa da, yanlış tüketimi çok ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. İşte kabak çekirdeğinin zararları

Kabak çekirdeği, balkabağı meyvesinin yenilebilir çekirdekleridir. Bu düz ve beyaz çekirdekler besin açısından çok güçlüdür.

Kabak çekirdeği, içerisinde çok güçlü besinler barındırır. Bunlar arasında çinko, magnezyum, fosfor, bakır, niasin, triptofan ve protein bulunur.

Kabak çekirdeği ayrıca sağlıklı kan damarlarını korumaya ve vücuttaki kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olan temel yağ asitlerini bolca içerir.

Ancak bu şifa deposu kuruyemişin faydası olduğu kadar zararı da vardır. Kabak çekirdeğini aşırı tüketmek, zararlı etkileri beraberinde getirir.

İşte kabak çekirdeğinin zararları...

KABAK ÇEKİRDEĞİNİN ZARARLARI

Kabak çekirdekleri, aşırı miktarda tüketildiğinde en bilinen yan etkisi, karın ağrısıdır. Lif açısından zengin olduğundan çok fazla tüketildiğinde, şişkinlik ve gaza neden olur.

Ayrıca, yağlı yağlarla dolu olan kabak çekirdeği aşırı tüketildiğinde, kramp ve ağrıya neden olur. Bununla birlikte, bazı kişilerin kabak çekirdeğine alerjisi olabilir.

Kabak çekirdekleri boğaz tahrişine, öksürüğe ve hatta baş ağrısına neden olan belirli alerjik reaksiyonları tetikleyebilir.

Kalori oranı yüksek olan kabak çekirdeği çok miktarda tüketildiğinde, fazla kilo almanıza neden olabilir. Aynı zamanda şişkinlik ve ishal de yapabilir.

Eğer düşük tansiyonunuz (hipotansiyon) varsa, o zaman antioksidan özelliği olan ve kan basıncını düşürmeye yardımcı olan kabak çekirdekleri asla yememelisiniz.

KABAK ÇEKİDEĞİ NE KADAR TÜKETİLMELİ?

Kabak çekirdeği besin açısından zengindir. Ancak yukarıda anlattığımız gibi aşırıya kaçmak, faydadan çok zarara neden olabilir.

Kabak çekirdeğini günde yaklaşık çeyrek fincan olacak şekilde tüketebilirsiniz. Kabak çekirdeğini beslenmenize eklemeden önce bir uzmana danışmanız, daha iyi bir tercihtir.

Kabak çekirdeğini her gün tüketmek, sizin kişisel sağlık hedeflerinize ve beslenme alışkanlıklarınıza bağlı olarak değişir.

Rojin Kabaiş'in otopsi raporu ortaya çıktı! Okan Buruk'un, Kerem Demirbay şaşkınlığı Jose Mourinho, Ansu Fati'yi kadroda görmek istiyor CHP'de ültimatom gibi çağrı metni Arabada 5 Iraklının öldürülmesi davasında karar Narin Güran cinayetindeki sırrı çözecek kayıtlar