Joker hayranlarının merakla beklediği “Joker: İkili Delilik” eleştirmenlerden tam not aldı!

Dünya çapında büyük sansasyon ve tartışmalar yaratan, Joker'in uzun süredir beklenen devam filmi 4 Ekim Cuma günü ülkemizde vizyona giriyor. Joaquin Phoenix'in kendisine Oscar getiren Arthur Fleck/Joker rolüne geri döndüğü, Lady Gaga'nın Harley Quinn'e hayat verdiği Joker: İkili Delilik'in yönetmen koltuğunda yine Todd Phillips oturuyor. Filmde Harley Quinn karakterini ünlü şarkıcı Lady Gaga canlandırıyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

Gizem ERTÜRK / MedyaTava

Joaquin Phoenix başrollü “Joker: İkili Delilik" 4 Ekim Cuma günü hayranlarıyla buluşuyor.

Film, kapatıldığı Arkham Hastanesi'nde, işlediği suçlardan yargılanmayı bekleyen Arthur Fleck'in, burada tanıştığı Harley Quinn ile "gerçek aşkı" keşfedişini konu ediniyor.

Dünya prömiyeri eylülde Venedik Film Festivali'nde yapılan film, Fleck/Joker'in "kendi içindeki müziği bulmasından" yola çıkarak müzikal öğeler de içeriyor.

Tüm zamanların en beğenilen süper kahramanlarından biri olan ve gişede bir milyar doları aşan ilk süper kahraman filmi olan "Kara Şövalye"de Joker, yeşil-mor takım elbise de dahil olmak üzere klasik Joker görünümünün özelliklerini taşıyor. 

Aynı zamanda sinema severler Türkiye’de ilk kez seyircisiyle buluşan yeni IMAX with laser salonları, yeni nesil sinema deneyim yaşayacak.

Sinema yazarı Haktan Kaan İçel filme dair;  "Eğer beklentiniz aksiyon, kaos ve bildiğimiz Joker ise hayalkırıklığına uğrarsınız. Ancak sağlam draması olan, kusursuz kadrajlar barındıran cesur bir karakter filmi arıyorsanız Joker: Folie Á Deux harika bir film. J.Phoenix ilk filmden de iyi. Oscar'ı tereddütsüz yine veririm" diye konuştu.

Bir diğer sinema yazarı Halil İbrahim Sağlam ise; "Joaquin Phoenix mimikleri, vücut dili, fiziksel dönüşümü ve izleyiciye geçirdiği sayısız duyguyla o kadar iyi ki, Oscar'ı kazandığı ilk Joker filminin bile üstünde oynuyor. Lady Gaga'yla aralarındaki uyum ilk sahnelerden bu yana hissediliyor ve giderek karakterleri birbirine bağladığı gibi izleyiciyi de bu kimyanın duygusuna dahil ediyor. . Üstelik bu sefer daha riskli bir yapı var, müzikal film oluyor, hapishane filmi oluyor, mahkeme filmi oluyor, aşk filmi oluyor ve hepsinde doğru matematiği kurmayı başarıyor" dedi.

Altında Fırsatı Kaçıranların Beklediği Haber Geldi Sevenleri Üzülecek. Bu Dizilerin Fişi Çekiliyor Narin Güran soruşturmasında yeni gelişme Van Bronckhorst, Onana'yı kadroda düşünmüyor 6 yaşında ilişkiye girmeye başladık Narin Güran cinayetinde yeni gelişmeler