Japonlar Açıkladı Hemen Kan Grubunuza Bakın. A, B, AB ve 0 Kan Grubunun Bilinmeyen Gizemleri Ortaya Çıktı

Kan grubunuzun kişiliğinizi gösterebileceğini biliyor muydunuz? Japonya'da yapılan araştırmalara göre, kan gruplarının kişilik özellikleri ve zeka seviyeleri üzerinde etkili olduğu öne sürülüyor. Bu, Ketsueki-gata adı verilen bir teoriye göre değişiklik gösteriyor; İşte A, B, AB ve 0'ın bilinmeyen gizemleri!

İnsanların kişiliğini gösteren birçok teori var. Genellikle zeka testlerinin yaygın olarak kullanıldığı bu teoriler dışında, Japon uzmanlar ayrıca kan gruplarının da önemli bir etkiye sahip olduğunu öne sürüyor.

Bireylerin kanındaki belirli antijenlerin varlığı, genelde kan grubu olarak sınıflandırılıyor. Bu özellik, kan nakilleri ve organ nakilleri gibi tıbbi prosedürlerde büyük önem taşıyor. Nitekim, uyumsuz gruplar arasında nakil yapılması ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Japonların yakın zamanlı çalışması da bu kan gruplarıyla ilgili. "AB0" ve "Rh" olmak üzere iki ana sistem altında sınıflandırılan kan gruplarının, kişilik gösteren birçok özellik taşıdığı ortaya çıktı.

KETSUEKI GATA: KAN GRUBUNDAKİ GİZLİ TEORİ

Japonya’da oldukça popüler olan Ketsueki-gata teorisi, bireyin kan grubunun kişilik özelliklerini, davranışlarını ve uyumunu etkileyen özellikler taşıyor. Öyle ki bu teori, kan grupları ile insanların karakterleri arasında bir bağlantı bulunduğunu öne sürüyor.

4 ana kan grubu olan A, B, 0 ve AB, antijenlerine göre birbirlerinden ayrılıyor. Antijenler kırmızı kan hücresinin yüzeyinde bulunurken, aynı zamanda bağışıklık sisteminizin ne kadar etkili çalıştığını açıklamaya da yardımcı oluyor.

Öte yandan India Times sitesinin aktardığına göre, kan grubu kişilik testinin henüz bilimsel bir dayanağı olmamasına rağmen, birçok insan bunun kesinlikle doğru olduğuna inanıyor. Peki Furukawa'nın teorisine göre hangi kan grubu hangi özelliklere sahip?

A KAN GRUBU

Bu kan grubuna sahip kişiler genelde; hassas, işbirlikçi, duygusal, tutkulu ve zekidirler. Çok sabırlıdırlar, sadıktırlar ve barışı severler ve bu nedenle kimseyle kavga etmekten hoşlanmazlar. Ancak bazen de aşırı hassas olurlar. Toplum tarafından konulan kuralları çiğnemekten hoşlanmazlar ve görgü kurallarına ve sosyal standartlara önem verirler.

Kolayca strese giren ve bu nedenle de yüksek düzeyde kortizola sahip olan A kan grubundaki bireylerin ortak özellikleri şöyle:

- Ortak kişilik özellikleri: Nazik, utangaç, özenli, inatçı, kibar, gergin, güvenilir, aşırı hassas, mükemmeliyetçi, sorumlu, çekingen, endişeli, sakin ve çekingen.
- En iyi kişilik özellikleri: Sadık, mükemmeliyetçi, düzenli ve tutarlı.
- Kötü kişilik özellikleri: Takıntılı, aşırı hassas, kötümser, inatçı, kolay strese giren ve titiz.

B KAN GRUBU

A grubunun kolayca strese girebilecekleri öne sürülen teori. Diğer yandan B kan grubuna sahip kişiler ise başkalarına karşı düşünceli ve empatiktir ve iyi ve güvenilir arkadaşlar edinirler. Aynı zamanda bencillik ve zaman zaman iş birliği yapmama gibi olumsuz kişilik özellikleri nedeniyle çok fazla ayrımcılığa maruz kalırlar. Toplum, iyi yönleri de olmasına rağmen B kan grubuna sahip kişilerin olumsuz yönlerine de odaklanır. Bunun bir sonucu olarak, yalnız olma eğilimindedirler. Bu bireylerin ortak özellikleri ise şöyle:

- Olumlu kişilik özellikleri: Meraklı, güçlü, rahat, ürekten, maceracı, tutkulu, neşeli, aktif ve dışa dönük.
- Olumsuz kişilik özellikleri: Düzensiz, bencil, affetmeyen, iş birliği yapmayan, sorumsuz ve öngörülemez.

KARMAŞIK OLAN KAN GRUBU: AB

AB kan grubuna sahip kişiler, tıpkı kan grupları gibi A ve B kişilik tiplerinin bir karışımıdır. Bu insanlar karmaşıktır ve A tipi gibi utangaç ve B tipi gibi dışa dönük olmak gibi ikili kişiliklere sahip olabilirler. Ek olarak gerçek kişiliklerini yabancılardan saklamaya çalışırlar, böylece çoğu kişinin karma bir kişilik olduklarına inanmasına neden olurlar. Bu insanları iyice tanıyana kadar deşifre etmek zordur. Ayrıca AB, dünyadaki en nadir kan grubu olarak da biliniyor.

Bu grubun ortak özellikler ise şöyle:

- İyi kişilik özellikleri: Büyüleyici, kontrollü, soğukkanlı, hayal peşinde koşan, sevecen, rasyonel, güvenilir, uyumlu ve üretken.
- Olumsuz kişilik özellikleri: Karmaşık, savunmasız, sorumsuz, benmerkezci, unutkan, affetmeyen ve eleştirel.

0 KAN GRUBU

0 kan grubuna sahip kişiler cesur, dışa dönük ve iş bitiricidir. Kendileri için yüksek standartlar belirleme alışkanlıkları vardır ve bu standartlara ulaşmak için ellerinden geleni yaparlar.

Bu insanlar mükemmel liderlik özelliklerine sahiptir ve küçük şeyler onları rahatsız etmez. Bu da diğer insanlara, özellikle de A tipine bencil görünmelerine neden olur. Bu gruba sahip bireylerin ortak özellikleri de şöyle:

- Olumlu kişilik özellikleri: Liderlik, rahatlık, olumlu bakış açısı, kendine güvenen, sakin, dışa dönük, temkinli, sadık, barışçıl, tutkulu, bağımsız, güvenilir, kaygısız, trend belirleyici ve sadık.
Olumsuz kişilik özellikleri: Kıskanç, acımasız, kaba, dakik olmayan, duyarsız, soğuk, öngörülemez, benmerkezci ve kibirli.

Narin Güran cinayetinde ilk defa duyacağınız bilgi Pıtrak otunun faydalarına inanamayacaksınız Ernest Muçi devre arasında Beşiktaş'a veda ediyor Narin cinayetinde kan donduran rapor! Bugün akaryakıt alacaklar dikkat! Asgari Ücrete Rekor Zam: 40 bin 436 Lira Oldu