İzmir'de gezilecek tarihi yerler! İzmir'in tarihi yerleri nereler? İşte İzmir'in tarihi ve turistik yerleri...

Ege'nin incisi İzmir, tarihi ve doğal güzellikleriyle adeta insanı büyüler. Şehrin her köşesinde özgünlüğünü günümüze kadar koruyan bir kültür vardır. Antik kentleriyle özellikle turistlerin cazibe noktası olan İzmir, ziyaretçilerini geçmişe götürerek dönemin büyüsünü içinizde hissetmenizi sağlıyor. Efes, Bergamon, Smyrna, Agora başta olmak üzere bu şehirde gezip görebileceğiniz bir çok antik kent mevcut. Peki, İzmir'in tarihi yerleri nereler? İşte İzmir'de gezilecek tarihi ve turistik yerler...

Gevreğin, boyozun, bombanın anavatanı Ege'nin İncisi'ni ziyaret etmek isteyenler, İzmir'de gezilecek tarihi yerleri araştırıyor. Roma, Bizans, Osmanlı döneminden izler taşıyan bu antik şehirde tarihe doyacaksınız. Deniziyle, havasıyla da dikkat çeken İzmir, yaz tatilinde gidilecek yerlerin başında geliyor. Turizm cenneti bu şehrin antik kentleri ziyaretçilerini adeta büyülüyor. Peki, İzmir'in tarihi yerleri nereler? Zengin tarihi ile misafirlerini bekleyen İzmir'in tarihi ve turistk yerlerini sizler için derledik...

İZMİR'DE GEZİLECEK TARİHİ YERLER

1. EFES ANTİK KENT

İzmir denilince akla ilk gelen tarihi yerlerin başında elbette ki Efes Antik Kenti geliyor. Selçuk ilçesinde yer alan Efes, dünyanın en iyi korunmuş antik kentlerinden biridir. Burada, Celsus Kütüphanesi, Büyük Tiyatro ve Artemis Tapınağı gibi çok önemli yapıları görebilirsiniz.

EFES GİRİŞ ÜCRETİ NE KADAR?

Efes Ören Yeri'ne giriş 2024 yılı başından itibaren; Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları için Müze Kart Ücretleri tam 60 TL, Emekli Öğretmen - Öğrenci Müze Kart 30 TL'dir. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Öğretmenler kimlik ve öğretmen belgelerini ibraz etmek şartıyla ücretsizdir.

EFES'E NASIL GİDİLİR?

Efes Antik Kenti İzmir’den 83, Selçuk’tan 3,5, Kuşadası’ndan 19, İstanbul’dan 552, Ankara’dan ise 628 km uzaklıktadır. Efes’e en yakın havalimanı İzmir Adnan Menderes Havalimanı, en yakın tren istasyonu ise Selçuk’ta yer almaktadır.

İzmir Şehirlerarası Otogarı’ndan (İZOTAŞ) Selçuk minibüslerine binerek ya da herhangi bir İZBAN durağından İZBAN’a binerek öncelikle Selçuk’a gitmelisiniz.

İZMİR KAMP ALANLARI İÇİN TIKLAYIN

Selçuk’a İzmir’den özel araçlarıyla geleceklerin ise İzmir-Aydın Otoyolu’nu takip ederek, Selçuk kavşağından çıkması geekmekte. Otoyolu kullanmak istemeyenler, İzmir-Aydın arasındaki eski yolda, Torbalı’yı geçtikten sonra Selçuk tabelasını takip edebilir.

2. KADİFEKALE

İzmir merkezde yer alan Kadifekale, MÖ 4. yüzyılda Büyük İskender tarafından yaptırıldı. Antik Smirni'nin akropolisi olan kale, İzmir Körfezi'ne hakim 186 m rakımlı Pagos Tepesi'nde yer alıyor. Kaleden İzmir Körfezi'nin muhteşem manzarasını izleyebilirsiniz.

KADİFEKALE ÜCRETLİ Mİ?

Kadifekale'ye giriş ücretsizdir.

KADİFEKALE'YE NASIL GİDİLİR?

Kadifekale'ye, İzmir Konak’tan gelecekseniz; Konak Bahribaba Hareket Merkezinden 33 numaralı otobüse binerek, Bornova’dan gelecekseniz İzmir metro Konak istasyonuna gelip 33 numaralı otobüse binerek, Fahrettin Altay üzerinden gelecekseniz 10, 169, 554 numaralı otobüslerle Konak’a daha sonra 33 numaralı otobüse binerek, Gaziemir’den gelecekseniz 152 numaralı otobüse binip Konak’a gelmeli ve Bahribaba hareket merkezinden 33 numaralı otobüse binmelisiniz.

3. AGORA

Agora, Roma döneminden kalma birçok yapıyı içinde barındırır. Namazgah semtinde yer alan Agora, Hippodamos şehir planına göre merkeze yakın yerde üç kat halinde inşa edildi.İzmir Agorası, İon agoralarının en büyük ve en iyi korunmuş olanıdır. Agora, “kent meydanı, çarşı, pazar yeri” anlamına gelmektedir.

AGORA GİRİŞ ÜCRETİ NE KADAR?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Agora'ya Müzekart ile ücretsiz girebilirler.

AGORA NASIL GİDİLİR?

Toplu taşıma ile Agora'ya gidilebilir. Metro ile kolayca ulaşım sağlayabilirisiniz. Çankaya Durağında veya Basmane durağında inip yürüyerek Agora Ören Yeri’e varabilirsiniz. Ayrıca şehir merkezinden kalkan otobüs ve dolmuşları kullanarak da Agora Ören Yeri'ne ulaşım sağlayabilirsiniz.

4. TARİHİ ASANSÖR

Bu asansör 1907 yılında inşa edilmiştir. Mithatpaşa Caddesi ile Halil Rıfat Paşa Caddesi arasındaki yükseklik farkını aşmak için kullanılan asansör, İzmir'in panoramik manzarasını sunar.

TARİHİ ASANSÖ GİRİŞ ÜCRETİ NE KADAR?

Daha önceden tarihi asansör ücretliyken, artık ücret talep edilmiyor.

TARİHİ ASANSÖR NASIL GİDİLİR?

Konak ilçesi Karataş semtinde yer alan Tarihi Asansör’e ulaşmak için;. Halkapınar-Fahrettin Altay Tramvayı ile Karataş durağında inip sahile paralel iç caddeye geçtiğinizde Dario Moreno Sokağı’na ulaşabilirsiniz. Sokağın ilerisinde Tarihi Asansör'ü göreceksiniz.
Konak Vapur İskelesi ve Konak Metro İstasyonu en yakın toplu ulaşım noktaları arasında yer alıyor. Konak’tan taksiye binerek en fazla 10 dakikada Asansör’e ulaşılabiliyor.

5. KEMERALTI ÇARŞISI

Kemeraltı Çarşısı, İzmir'in Kapalı Çarşı'sı denilebilir. İzmir'in en eski ve en büyük açık hava alışveriş merkezi Kemeraltı, Osmanlı döneminden kalma hanlar, camiler ve çeşmelerle doludur. Burada çeşit çeşit alışveriş yapabilirsiniz.

KEMERALTI ÇARŞISI NASIL GİDİLİR?

Merkezde yer alan Kemeraltı Çarşısı'na İzmir Metrosu'nun Konak ya da Çankaya durağında inerek ulaşabilirsiniz. Ayrıca otobüs, tramvay ve vapurla da ulaşım sağlayabilirsiniz.

6. SAINT POLYCARP KİLİSESİ

İzmir'in en eski kiliselerinden biridir. MS 2. yüzyılda inşa edilen bu kilise, Aziz Polycarp'ın anısına adanmıştır. Aziz Polikarp Kilisesi olarak da bilinen bu yapı, Katolik kilisedir. Adını on iki havariden biri olan Yuhanna'nın öğrencisi ve İzmir Psikoposu Polikarp'tan almıştır.

SAINT POLYCARP KİLİSESİ ÜCRETİ VE ZİYARET SAATLERİ

Aziz Polikarp Kilisesi ücretsizdir ve her gün ziyarete açıktır.

SAINT POLYCARP KİLİSESİ NASIL GİDİLİR?

Kilise, İzmir Çankaya Meydanı'nın hemen kenarında yer alır. Konak ilçesine bağlı olan kiliseye en kolay metro ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Çankaya Metro istasyonunda indikten sonra 200 metre ilerde kilise yer alır.

7. İZMİR SAAT KULESİ

Konak Meydan'da yer alan tarihi saat kulesi, 1901 yılında inşa edildi. Osmanlı padişahı II. Abdülhamid'in tahta çıkışının 25. yıldönümünü kutlamak için inşa edilen bu saat kulesi, İzmir'in simgelerindendir.

İZMİR SAAT KULESİ NASIL GİDİLİR?

Konak meydana vardığınızda Saat Kulesi'ni de göreceksiniz. Belediye Otobüsleri ile Konak'a ulaşabilirsiniz. Bu otobüsler; 63 Konak – Bornova, 104 Konak – Buca, 152 Konak – Gaziemir, 180 Konak – Balçova, 542 Karşıyaka – Çiğli. Yine Metro: Fahrettin Altay – Evka 3 arasında sefer yapan metro ile Konak durağında inerek İzmir Saat Kulesi'ne varabilirsiniz.

8. BERGAMA ANTİK KENTİ

Efes Antik Kent kadar meşhur olan Bergama Antik Kent, Pergamon Krallığı'nın başkentidir. Akropolis, Asklepion ve Bergama Kütüphanesi gibi önemli yapıları içinde barındıran Bergama Antik Kent, eski çağlarda Misya bölgesinin önemli merkezlerinden biriydi. Athena Tapınağı, Roma imparatorlarının heykelleri, Trairan Tapınağı, 10.000 kişilik antik tiyatro ve antik dünyanın en önemli kütüphanesi buradadır.

BERGAMA ANTİK KENT GİRİŞ ÜCRETİ NE KADAR?

Bergama Antik Kenti'ne müze kart ile ücretsiz bir şekilde girebilirsiniz. Pergamon Antik Kenti'ne giden teleferikler de var. 2023 yılı için öğrenci 120 TL, tam 160 TL'ye antik kente teleferikle geçilebiliyor.

BERGAMA ANTİK KENT'E NASIL GİDİLİR?

İzmir Otogarından 20 dakikada bir hareket eden minibüslerle veya İzmir Şehir içi banliyo hattı treni olan İzban'a binerek Aliağa'ya gidip, Aliağa'dan Bergama-İzmir dolmuşları ile antik kente ulaşabilirsiniz.

9. HİSAR CAMİİ

İzmir Hisar Camii, Kemeraltı'nda yer alır. Bu camii, İzmir'in en büyük ve en eski camilerinden biridir ve 1592 yılında inşa edilmiştir.

Sosyal medya bu görüntüleri konuşuyor Bu 23 Belediyeye Kayyum mu Atanacak? Bankalardan sıfır faizli kredi fırsatı! Ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı Genç kadını arabasına çekip tecavüz etmeye çalıştı Arda Güler kararını verdi