İzmir'de büyük grev! Binlerce çalışan iş bırakmaya hazırlanıyor... DİSK'ten CHP'li belediyelere uyarı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan memurların başlattığı eylemler ilçe belediyelerine sıçrıyor. İSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ilçe belediye başkanlarını uyardı. Sarı, Bornova olmak üzere Buca, Dikili, Çeşme, Bayraklı, Foça, Urla, Beydağ belediyelerinde greve gidileceğini açıkladı, tarih verdi.

Kaynak: ANKA

Geçtiğimiz aylarda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan memurların başlattığı eylemler şimdi de ilçe belediyelerine sıçradı. İlçe belediyelerde örgütlü DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası ile Sodem Sen arasında bir süredir devam toplu iş sözleşmesi görüşmeleri uyuşmazlıkla sonuçlandı.

İlçe belediyelerindeki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri ile ilgili genel bir değerlendirme yapan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ilçe belediye başkanlarını uyardı.

İlçe belediyelerle sendika arasında 3-3.5 aydır devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlandığını hatırlatan Sarı: "İlçe belediyelerdeki tüm toplu sözleşmelerde yaklaşık 60-70 gündür süren görüşmelerde tıkanma noktasına geldik.

CHP'li belediyeler, toplu sözleşmelerin yönetimi konusunda merkezi bir yapı oluşturdu. CHP'nin iktidar olduğu il ve ilçelerde toplu sözleşme görüşmeleri tek bir merkezden yürütülüyor.

Doğal olarak, bu sıkışmanın sonucunda İzmir'de ilçe belediyelerde 6-7 görüşme geçti ve hiçbir somut teklif sunulmadı. İzmir'de ilçe belediyelerde on binleri ilgilendiren toplu sözleşmelerde, bazı belediyelerde henüz ücret maddelerine dahi geçilemedi.

Anlaşılan o ki müzakere ve uzlaşmayla bu sorun çözülmeyecektir. 20-25 gün içerisinde İzmir'in birçok belediyesinde greve çıkacağız" dedi.

MÜCADELEYİ SOKAĞA TAŞIYORUZ

Belediye başkanlarına çağrıda bulunan Sarı:

"Eğer grev davullarının belediyelerin önünde çalınmasını istemiyorsanız aracıları aradan çıkartıp Toplu Sözleşme görüşmelerinin başına geçin.

Çünkü işçiler bu kentti yönetsin diye belediye başkanlarına oy verdi, ve belediye başkanlarını masaya davet ediyoruz.

Aksi takdirde 21 Ekim itibariyle başta Bornova olmak üzere Buca, Dikili, Çeşme, Bayraklı, Foça, Urla, Beydağ belediyelerinde grev ilan kararlarını asıp 11 Kasım' da Bornova Belediyesinde başlamak üzere tüm belediyelerde birer gün arayla greve çıkıyoruz. Mücadeleyi alanlara ve sokaklara taşıyoruz." İfadelerini kullandı. 

Bahar Candan: Ablam sevgilimle ilişki yaşıyor Lapa Lapa Kar Yağışı Geliyor. Öğretmeni tarafından tecavüze uğradığını söyledi! Şiddetli deprem oldu! İşte hissedilen iller... 4.7 büyüklüğünde bir deprem oldu Kayıp Rojin'den acı haber geldi