İzmir'de ABD askerinin kafasına çuval geçirdiler

İzmir Limanı'na demirleyen ABD'nin en büyük taarruz gemisi USS Wasp'ta görevli Amerikan askerinin başına çuval geçirildi. İzmir Valiliği ve ABD Ankara Büyükelçiliği konuya ilişkin açıklamada bulundu.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

TGB üyeleri, İzmir Limanı’na demirleyen ve ABD’nin en büyük taarruz gemisi görevini gören USS Wasp’ta görevli Amerikan askerine çuval geçirdi.

"TÜRKİYE’DE YERİ YOK"

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Başkanı Kayahan Çetin yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"İsrail’e kalkan olan, Mehmetçiğin ve binlerce Filistinli’nin katili olan Amerikan askerlerine bu topraklarda rahat vermeyeceğiz. Vatan evlatları Amerikan kurşunlarıyla şehit edilirken ABD askerleri ellerini kollarını sallayarak ülkemizde rahat rahat gezemez! Eli kanlı ABD askerlerinin Türkiye’de yeri yok! Mehmetçiğin katilleri, Filistinlilerin, Iraklıların, Yemenlilerin katilleri defolun gidin ülkemizden.

30 Ağustos’un yıl dönümünde limanlarımıza gelip Türk milletine meydan okuyanlardan hesao soracağız."

Amerikan askerinin başına çuvalı geçiren TGB’liler “Mehmetçiğin Katili Amerika, Üslere El Konsun ABD Defolsun, Katil ABD, Katil İsrail, Atatürk Gençliği Görev Başında” sloganlarını attı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

İzmir Valiliği, limana demirleyen ABD savaş gemisinde görevli Amerikan askerinin başına çuval geçirilmesiyle ilgili yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlimiz Konak ilçesi Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde, 2 Eylül Pazartesi günü saat 16.00 sıralarında, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 2'si kadın 15 kişiden oluşan grup tarafından ABD vatandaşı sivil giyimli 2 askeri personele fiziki saldırıda bulunulmuştur. Ayrıca, 5 sivil giyimli ABD askerinin de uzaktan görerek dahil olduğu olaya, emniyet güçlerimiz tarafından süratle müdahale edilmiştir. Olayı gerçekleştiren 15 şüpheli yakalanmış ve nöbetçi cumhuriyet savcısının talimatıyla gözaltına alınmıştır. Konuyla ilgili adli tahkikat başlatılmıştır."

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN MESAJ

ABD Ankara Büyükelçiliği de olayla ilgili bir mesaj yayınladı. Mesajda; "USS Wasp’te görevli ABD’li askeri personelin bugün İzmir’de saldırıya maruz kaldığını ve şu an güvende olduğunu teyit ederiz. Olaya hızlı müdahale etmelerinden ve olayla ilgili soruşturma başlatmalarından dolayı Türk makamlarına teşekkür ederiz." ifadeleri yer aldı.

Fethullah Gülen Öldü Yüzde 25 İndirim Geldi Narin Güran cinayetinde dikkat çeken detay! İşte iddianamedeki bir numaralı sanık Gülen'in ölümünü hangi gazete nasıl gördü? Fethullah Gülen'in Yerine Geçecek Sürpriz İsim Dilan Polat ve Sıla Doğu hakkında yeni gelişme