İzlanda deplasmanındaki kötü karneye son! Altı gollü düelloda kazanan Bizim Çocuklar oldu

UEFA Uluslar B Ligi 4. maçında A Milli Takım deplasmanda İzlanda ile karşı karşıya geldi. A Milli Takım deplasmanda İzlanda'yı 4-2 mağlup etti ve liderliğini sürdürdü. Bu sonuçla A Milli Takım, İzlanda deplasmanında tarihindeki ilk galibiyeti de elde etmiş oldu.

UEFA Uluslar Ligi'nde yoluna yenilgisiz devam eden 7 puanlı A Milli Takım deplasmanda 4 puanı bulunan İzlanda ile kozlarını paylaştı.

Altı gollü düelloda kazanan 4-2'lik skorla Bizim Çocuklar oldu. A Milli Takım'a galibiyeti getiren golleri İrfan Can Kahveci, Hakan Çalhanoğlu(P), Arda Güler ve Kerem Aktürkoğlu kaydetti. İzlanda'nın golleri ise Oskarsson ve Gudjohnsen'den geldi.

A Milli Takım bu galibiyetle puanını 10 yaptı ve liderliğini sürdürdü. İzlanda ise 4 puanda kaldı. A Milli Takım bir sonraki maçında Galler ile karşılaşacak, İzlanda ise Karadağ ile üç puan mücadelesi verecek.

TARİHTEKİ İLK DEPLASMAN GALİBİYETİ

İzlanda karşısında daha önce deplasmanda oynadığı 7 maçta da galibiyet alamayan A Milli Takım bu maçla kötü karneye de son verdi.

PENALTIDAN ATTIĞIMIZ GOL İPTAL EDİLDİ

Maçın 53. dakikasında futbol sahalarında ender görülen bir olay yaşandı. VAR incelemesinin ardından kazandığımız penaltıda Hakan Çalhanoğlu topu filelere gönderdi ancak maçın hakemi vuruş sırasında topa iki kere temas edildiği için çift vuruş kararı verdi ve golü iptal etti.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1' Maç başladı.

3' İzlanda maça hızlı başladı. Ceza sahası içinde dar açıdan fileleri bulan Oskarsson takımını 1-0 öne geçirdi.

6' A Milli Takım beraberlik golüne yaklaştı. Hakan Çalhanoğlu'nun ceza sahası dışından yaptığı vuruşta Valdimarsson gole izin vermedi.

15' İzlanda savunmasından seken topu ceza sahası içinde önünde bulan Arda Güler'in plase vuruşu çerçeveyi bulmadı.

23' Ceza yayında müsait durumda topla buluşan Kerem Aktürkoğlu'nun şutunda Valdimarsson kalesinde yine gole izin vermedi.

36' Uğurcan'dan üst üste kurtarışlar! Tomasson'un sert şutunda Uğurcan topu sektirdi, pozisyonun devamında Gretarsson vuruşunu yaptı ancak Uğurcan bu kez de ayaklarıyla golü önlemeyi başardı.

45' İzlanda, A Milli Takım karşısında ilk yarıyı 1-0'lık skorla önde tamamladı.

46' İkinci yarı başladı.

48' Direkte patladı! Hakan Çalhanoğlu'nun ceza sahasına çevirdiği top direkten oyun alanına geri döndü.

49' A Milli Takım beraberlik golüne çok yaklaştı! Ceza sahası içine yapılan ortaya çok iyi yükselen İrfan Can Kahveci'nin kafa vuruşunda Valdimarsson topu zorlukla kornere çeldi.

53' Penaltıdan atılan gol geçerli sayılmadı! Hakan Çalhanoğlu penaltıyı gole çevirdi ancak vuruş sırasında topa iki kere temas ettiği için çift vuruş kararı verildi.

62' Aradığımız golü en sonunda bulduk! Ceza sahası dışından nefis bir vuruşla fileleri sarsan İrfan Can Kahveci skoru 1-1'e getirdi.

67' Hakan Çalhanoğlu attı, Milli Takım geri döndü! VAR incelemesinin ardından kaleciyi ters köşeye yatıran Hakan Çalhanoğlu skoru 2-1 yaptı.

82' İzlanda beraberliği yakaladı. Ceza sahasına yapılan ortayı kafayla ağlara yollayan Gudjohnsen skoru 2-2'ye getirdi.

88' Yeniden öndeyiz! Savunmada yapılan büyük hatayı affetmeyen Arda Güler skoru 3-2'ye getiren golü kaydetti.

90+5' Kerem Aktürkoğlu maçın skorunu belirledi! Ceza sahası dışından nefis bir vuruş yapan Kerem Aktürkoğlu skoru 4-2 yaptı.

Bahtiyar'ın 5. kez ifadesi alındı: O ismi suçladı Narin'in son görüntüleri ortaya çıktı! Narin Güran soruşturmasında kritik detay Ersin Destanoğlu, Beşiktaş'tan ayrılma kararı aldı Okan Buruk'un yeni hedefi Ahmed Kutucu Burcunuza göre hangi meslek size uygun?