İşten çıkarılan gazeteciler, tazminatları için Hürriyet önünde eylem yapıyor!

Geçtiğimiz ay Hürriyet Gazetesi'nde 50'ye yakın çalışanla, evlerine tebligat gönderilerek yollar ayrılmıştı. İşten çıkarılan gazeteciler, tazminatları alamadıkları iddiasıyla bina önünde eylem yapmaya hazırlanıyorlar.

Hürriyet Gazetesi'nde 50'ye yakın sendikalı çalışanla, evlerine tebligat gönderilerek yollar ayrılmıştı. Bu olaya tepki olarak Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar, köşe yazarları Gülse Birsel ve Ayşe Arman da kurumdan istifa ederek ayrılmışlardı.

Gazete ile yolları ayrılan isimler, bir süredir sosyal medya üzerinden, tazminatlarını alamadıklarına yönelik açıklamalarda bulunmuşlardı. Evlerine yollanan tebligatlarla işlerine son verilen Hürriyet'in eski çalışanları, bina önünden eylen yapmaya hazırlanıyorlar.

Bugün gerçekleşmesi beklenen eylem öncesi iki polis otobüsü de Hürriyet Gazetesi önünde bekliyor.

Hürriyet ile yolları ayrılan ve henüz tazminatlarını alamayan çalışanlar, gazete önünde toplanmaya başladılar. Tebligatla işten çıkarılan Hürriyet'in eski çalışanları, birazdan basın açıklaması yapacaklar.

Gazeteciler, Hürriyet'te yaptıkları haberleri gösteren dövizler taşıyorlar.

İşten çıkarılan gazetecilerden açıklama

Demirören Grubu’nun en önemli gazetelerinden Hürriyet’te geçtiğimiz ay yaşanan toplu işten çıkarmalar sonrası çalışanlar eylemde. Bağcılar’daki Hürriyet Binası önünde toplanan kalabalık, Demirören yönetiminden tazminatlarını talep etti.

45 kişinin işten çıkarıldığını ve aradan 40 gün geçmesine rağmen henüz haklarının ödenmediğini söyleyen grup, savcıları görev çağırdı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası yaptığı açıklamada, “Sendikamız avukatlarının arabulucu sürecini başlatmasına rağmen masaya da bir teklif ile gelmediler. Anayasanın tüm çalışanlara tanıdığı sendika hakkını kullandıkları için çalışanlarını cezalandıran, anayasayı çiğneyen Demirören hakkında bir kez daha suç duyurusunda bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Hürriyet’teki görevine son verilen isimlerden Mesude Erşan ise 25 yıllık kurum çalışına olmasına rağmen evine gönderilen bir tebligatla işine bir anda son verildiğini belirterek şu cümleleri kullandı:

"25 yıl önce bu kurumun kapısından girdiğimde genç bir gazeteci adayıydım. Gazeteciliği burada öğrendim. İyi bir muhabir, iyi bir haber müdürü olmayı burada öğrendim. Burada ödüllü haberlere imza attım ve 25 yıl sonra bugün, bu kapıda 44 arkadaşımla birlikte hakkımı arıyorum. İşimize son verilmesinden bu yana tam 40 gün geçti. 40 gündür Hürriyet gazetesi kazanılmış haklarımızın ne zaman ve nasıl ödeneceğine dair bir açıklama yapmadı, bizimle iletişime geçmedi. Ancak elimizden alınan haklarımız bununla sınırlı değil.

Daha ilk gün, bundan 40 gün önce, işsiz kaldığımızı yakınlarımıza; eşlerimize, çocuklarımıza, anne-babamıza kendi seçtiğimiz biçimde bildirme hakkımız elimizden alındı. İşsizliğimizi, masamızın başında çalışırken sevdiklerimizden gelen telefonla öğrendik.

Bugün burada toplanan bizler, Hürriyet Gazetesi’nden haklarımızı ihlal etmeye bir son vermesini istiyoruz. Bizimle çalışmak zorunda değilsiniz ama hakkımızı teslim etmek zorundasınız."

Enes Güran'ın Ses kayıtları Ortaya Çıktı Okan Buruk'un özel isteği Michail Antonio Derin yırtmaçlı sahne kıyafeti olay yarattı Narin Güran cinayeti davasında yeni gelişme! Sıcaklıklar 15 derece birden düşecek Restorandaki yangından acı haber geldi