İstanbullular bu iki güne dikkat: AKOM ve AFAD'dan uyarılar peş peşe geldi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet İşleri Dairesi Başkanlığı (AKOM) gökgürültülü yağış uyarısında bulundu. AKOM yağış için bu iki güne dikkat çekti. İstanbul Valiliği'nden yapılan uyarıda ise 4 saatlik periyoda dikkat çekildi, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği belirtildi. İstanbul için AFAD da uyarıda bulunmuştu.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) ardından bir uyarı da İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet İşleri Dairesi Başkanlığı'ndan (AKOM) geldi.

1 EYLÜL - 2 EYLÜL 2024 GÖKGÜRÜLTÜLÜ YAĞIŞ UYARISI

İstanbul'da gün boyu (1 Eylül Pazar) aralıklarla bölgesel olarak görülmesi beklenen yağışların gece saatlerinden itibaren il geneline yayılarak etkisini arttıracağı, 2 Eylül Pazartesi (yarın) öğle saatlerine kadar etkili olmaya devam edeceği tahmin edildiği belirtildi.

"ÖNÜMÜZDEKİ 4 SAATLİK PERİYOTTA..."

İstanbul Valiliği'nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Meteoroloji'ye göre; sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, önümüzdeki 4 saatlik periyotta kuzey ilçeleri ve boğaz çevresi başta olmak üzere İstanbul'da yerel kuvvetli olması bekleniyor. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

SU BASKINLARINA KARŞI HAZIRLIKLI OLUN

Beklenen bölgesel ve kısa süreli yağışların görüldüğü yerlerde su baskını, göllenme vb. yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması uyarısında bulundu.

AFAD ise İstanbul'a sarı kodlu uyarıda bulunmuştu.

AFAD, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 2 ilde turuncu, 22 ilde ise sarı kod ile yağış uyarısı yapıldığını bildirdi. Yapılan açıklamaya göre, Kırklareli ve Tekirdağ'da turuncu kod, Kastamonu, Karabük, Bolu, İstanbul, Sinop, Çankırı, Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Ardahan, Artvin, Kars, Edirne, Konya, Antalya, Isparta, Afyonkarahisar, Denizli, Burdur ve Manisa'da ise sarı kod uyarısı yapıldı.

Narin Güran cinayetinde ilk defa duyacağınız bilgi Pıtrak otunun faydalarına inanamayacaksınız Ernest Muçi devre arasında Beşiktaş'a veda ediyor Narin cinayetinde kan donduran rapor! Bugün akaryakıt alacaklar dikkat! Benfica'ya üç puanı Kerem ve Orkun getirdi