İstanbul'da okuyan öğrenciler dikkat! İBB yükseköğrenim öğrenci yurtları için başvurular başlıyor: Ücretlere hem kahvaltı hem de akşam yemeği dahil olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2024-2025 akademik yılı için yükseköğrenim öğrenci yurtları başvurularını 16-19 Ağustos tarihleri arasında kabul edecek. Yurt ücretine kahvaltı ve akşam yemeği dahil olacak.

Türkiye'nin dört bir yanından İstanbul'a gelen üniversite öğrencilerine barınma imkanı sunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2024-2025 akademik yılı için yurt başvurularını başlatıyor. İBB, bu yıl 14 yükseköğrenim öğrenci yurdunda öğrencilere ev sahipliği yapacak.

Başvurular, 16-19 Ağustos tarihleri arasında "İstanbul Senin" mobil uygulaması ve yurt.ibb.istanbul web sitesi üzerinden alınacak. Başvuru şartları arasında, T.C. vatandaşı olma, örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olma ve öğrencinin ailesinin İstanbul dışında ikamet etmesi gibi kriterler yer alıyor. Ayrıca, öğrencilerin 30 yaşını doldurmamış olması da aranacak şartlar arasında.

KAHVALTI VE AKŞAM YEMEĞİ VAR

İBB Yurtları, öğrencilere ev sıcaklığında konforlu bir barınma hizmeti sunmayı hedefliyor. Bu yıl yurt ücretine kahvaltı ve akşam yemeği dahil olup, toplam ücret 1.950 TL olarak belirlendi. Yurtlar, öğrencilere günlük yaşantılarında ihtiyaç duyabilecekleri tüm imkanları sunmayı vaat ediyor.

28 AĞUSTOS'TA BELLİ OLACAK

Başvuru sonuçları, 28 Ağustos'tan itibaren yurt.ibb.istanbul web sitesinde duyurulacak. Asil ve yedek listeden yerleşme hakkı kazanan öğrenciler, online kayıt tarihleri ve kayıt detayları hakkında web sitesi üzerinden bilgilendirilecek. İBB Yurtları, 7 Eylül'den itibaren yeni akademik yıl için öğrencilere kapılarını açacak.

İSTANBUL'DA NEREDE YURTLAR VAR? 

İBB, ayrıca Şişli ve Kadıköy'de yapımı devam eden iki yeni öğrenci yurdunu da hizmete açmayı planlıyor. Bu yurtların açılmasıyla birlikte, İBB’nin öğrenci barınma kapasitesi daha da arttırılacak.

- Örnektepe Kız Öğrenci Yurdu
- Avcılar Kız Öğrenci Yurdu 1
- Avcılar Kız Öğrenci Yurdu 2
- Gaziosmanpaşa Erkek Öğrenci Yurdu
- Esenyurt Erkek Öğrenci Yurdu
- Bayrampaşa Kız Öğrenci Yurdu
- Şişli Erkek Öğrenci Yurdu
- Ümraniye Erkek Öğrenci Yurdu
- Maltepe Kız Öğrenci Yurdu
- Bağcılar Cüneyt Arkın Erkek Öğrenci Yurdu
- Küçükçekmece Filenin Sultanları Kız Öğrenci Yurdu
- Küçükçekmece Filenin Sultanları Erkek Öğrenci Yurdu
- Kadıköy Zeren Ertaş Kız Öğrenci Yurdu
- Kartal Mustafa Necati Kız Öğrenci Yurdu

Fethullah Gülen Öldü Yüzde 25 İndirim Geldi İşte iddianamedeki bir numaralı sanık Fethullah Gülen'in Yerine Geçecek Sürpriz İsim Gülen'in ölümünü hangi gazete nasıl gördü? Dilan Polat ve Sıla Doğu hakkında yeni gelişme Emekliye 2 maaş - 2 tazminat düzenlemesi!