İslam sanatlarının ve aşkın estetiği üzerine konuştular. Emin Barın: “Ne Senden Rükû Ne Benden Kıyam” sergisi, 31 Temmuz'a kadar devam ediyor

Duayen hattat ve cilt sanatçısı Prof. Emin Barın’ın geleneğin ötesine geçerek modernle buluşan özgün yaklaşımıyla ürettiği eserlerinden oluşan Emin Barın: “Ne Senden Rükû Ne Benden Kıyam” sergisi, Artİstanbul Feshane’de devam ediyor. Emin Barın: “Ne Senden Rükû Ne Benden Kıyam” sergisi, 31 Temmuz 2024 tarihine kadar pazartesi hariç her gün 10.00-19.30 saatleri arasında ücretsiz olarak Artİstanbul Feshane’de ziyaret edilebilir.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

Prof. Emin Barın’ın çalışmalarını bir bütün olarak koleksiyonuna dahil ederek hem eserlerin korunmasını sağlayan hem de serginin hayata geçirilmesini mümkün kılan Zafer Yıldırım’ın katkılarıyla; Z. Yıldırım Aile Koleksiyonu ve Barın Han aile arşivinden bir seçkiyle hazırlanan Emin Barın: “Ne Senden Rükû Ne Benden Kıyam” sergisi, Barın’ın Türk grafik sanatındaki ustalığını, hattatlık ve cilt restorasyonundaki bilgisini yansıtan yaklaşık 230 eserinden oluşuyor.

Sergi bağlamında düzenlenen söyleşiler kapsamında şair ve yazar Beşir Ayvazoğlu, Artİstanbul Feshane’de İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat’ın moderatörlüğünde “Aşk Estetiği” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi. İslam sanatlarının estetiği üzerine konuştukları söyleşide Ayvazoğlu ve Polat, Doğu ve Batı’nın sanatların arasındaki ayrım ve benzerlikleri, bu iki dünya arasında gidip gelen Barın’ın hat ve modern sanatı buluşturmasının hem önemli hem de cesur bir hamle olduğuna da değindiler.

İstanbul’un kamusal alandaki en büyük kültür sanat mekânı Artİstanbul Feshane’de, İBB Kültür ve İBB Miras’ın katkılarıyla düzenlenen serginin küratörlüğünü, sanat tarihçisi Ali Kayaalp üstleniyor.

Emin Barın: “Ne Senden Rükû Ne Benden Kıyam” sergisi, 31 Temmuz 2024 tarihine kadar pazartesi hariç her gün 10.00-19.30 saatleri arasında ücretsiz olarak Artİstanbul Feshane’de ziyaret edilebilir.



Narin Güran cinayeti dilekçe hamlesi Bebekleri öldüren çete olayında yeni gelişme! Lucas Torreira adım adım Boca Juniors'a Elif Karaarslan'dan yine iddialı poz Umut Akyürek'in madde bağımlısı kızından paylaşım Asgari ücrette masadaki ilk rakam belli oldu