IPI'den Dündar ve Gül'ün tutuklanmasına sert tepki: Gazetecilik tutuklandı

Uluslararası Basın Enstitüsü, Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Viyana merkezli Uluslararası Basın Enstitüsü'nden (IPI) Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün MİT TIR'ları görüntülerini haberleştirdiği gerekçesiyle tutuklanmasına çok sert tepki geldi.



IPI'den yapılan açıklamada; "Türkiye'de demokrasi ve basın özgürlüğü kara bir gününü daha yaşamıştır" ifadelerine yer verildi.



İşte, o açıklama:



Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün "MİT TIR'ları" soruşturması kapsamında tutuklanmasını şiddetle kınıyoruz.



Dündar "gazetecilik yargılanıyor" diyerek girdiği duruşma salonundan çıktığında, gazetecilik tutuklanmıştı.



İki gazeteci, devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek ve açıklamanın yanı sıra silahlı örgüte üye olmakla suçlanıyor.



"Siyasal yararları" gözetmek gazetecinin değil siyasetçilerin işidir.



Bilinmesinde kamu yararı bulunan belgeleri temin etmek ve açıklamak ise tam da gazetecilerin işidir.



Gazeteciler olarak biz, gazetecilik yapan Dündar ve Gül'ün yanındayız.



Terör, silahlı örgüt üyeliği ve casusluk gibi suçlamaların gazetecilerin yargılanmasında kullanıldığı Türkiye'de demokrasi ve basın özgürlüğü kara bir gününü daha yaşamıştır.



Dündar ve Gül'ün en kısa zamanda özgürlüklerine kavuşmasını diliyor, yetkilileri bunu sağlayacak reformları ivedilikle gerçekleştirmeye davet ediyoruz.



Viyana merkezli Uluslararası Basın Enstitüsü'nün (IPI) Türkiye Ulusal Komitesi'ni oluşturan Basın Enstitüsü Derneği




Galatasaray, Kayseri'yi ezdi geçti Wanda Nara Siyah Tangasıyla Meydan Okudu! Maximin, Mourinho'yu hayal kırıklığına uğrattı Şakir Paşa Ailesi'ndeki yatak sahneleri alev aldı! AFAD duyurdu: Muğla açıklarında deprem Narin Güran cinayetine ilişkin kritik bilgi