iOS 18 Beta 5 güncellemesi yayınlandı: İşte iPhone'a gelen yenilikler

iOS 18'in testlerini sürdüren Apple, geliştirici hesaba kayıtlı iPhone kullanıcıları için yeni iOS 18 Beta 5 güncellemesini yayınladı. Peki bu haftaki güncellemede neler yeni?

Apple, geçtiğimiz aylarda tarihin en büyük güncellemesi olan iOS 18'i tanıttı. WWDC 24 etkinliğinde tanıtılan bu güncelleme, lansmanın ardından geliştiriciler için yayınlandı. Şu an hem genel beta hem de geliştiriciler haftalık olarak iOS 18'in yeni beta sürümlerini alıyor ve yeni özellikleri erkenden deneyimleyebiliyor.

Geçtiğimiz hafta iOS 18.1 güncellemesini iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerine sunan Apple, Apple Intelligence adını verdiği yapay zekâ yeniliklerini her iki telefona getirdi. Şimdi ise diğer iPhone modelleri için de iOS 18 Beta 5 güncellemesi çıktı. Peki bu güncellemede neler var neler yok? İşte detaylar.

IOS 18 BETA 5 GÜNCELLEMESİ TÜM DÜNYADA YAYINLANDI

Öncelikle iOS 18'in beşinci beta sürümünü indirmek için geliştirici hesabına kayıtlı olmanız gerekiyor. Eğer kayıtlı iseniz; Ayarlar uygulamasını açıp Yazılım Güncelleme bölümüne giderek, "Beta Güncellemeleri" seçeneğine dokunup son sürümü yükleyebilirsiniz.

Apple her ne kadar beşinci beta sürümü için değişiklikleri paylaşmasa da, güncellemeyi yükleyen kullanıcılar yapılan değişiklik ve gelen yenilikleri paylaşıyor. Göze çarpan ilk değişiklik şimdilik Fotoğraflar uygulamasında.

Apple, çok tartışılan Fotoğraflar uygulamasını iOS 18 Beta 5'te bir kez daha elden geçirdi.

Kullanıcılara daha iyi deneyim sunmak, görüntüleri daha yüksek kalitede göstermeyi amaçlayan firma, Fotoğraflar uygulamasını bazı tasarım değişiklikleri ile bir kez daha güncelledi.

Apple, basitleştirilmiş bir görüntüleme deneyimi sağlamak için karuseli uygulamadan kaldırdı. Önceki betalarda, Öne çıkan resimler, videolar, Favoriler ve daha fazlası gibi Koleksiyonları görmek için Fotoğraflar görünümünden sola veya sağa kaydırma seçeneği vardı, ancak bu Koleksiyon öğelerine aşağı kaydırarak da erişilebiliyordu, bu nedenle karusel biraz tekrarlıydı ve yanlışlıkla kaydırdığınızda ana Kitaplık görünümünüze nasıl geri döneceğinizden emin değilseniz kafa karıştırıcıydı diyebiliriz.

Tüm Fotoğraflar yenilendi ve artık daha fazla fotoğraf ızgarası gösteriyor ve birden fazla albümü olan kullanıcılar albümlerini Fotoğraflar uygulamasında daha yukarıda görecek ve albümler seçeneğine ulaşmak için arayüzün neredeyse en altına kadar kaydırma ihtiyacını ortadan kalkıyor.

Öte yandan Son Kaydedilen içerikler Yardımcı Programlar albümünde saklanıyordu, ancak yeni güncelleme ile artık Son Günler koleksiyonuna entegre edildi.

Apple, birleşik Fotoğraflar uygulamasının yeniden tasarımını koruyor, ancak güncellemeler gezinmeyi daha az kafa karıştırıcı hale getirecek. Uygulama, birden fazla görüntüyü silmek, düzenlemek veya paylaşmak için seçebileceğiniz ızgara görünümünüze açılacak. Fotoğrafları hızla bulmak için net bir arama arayüzü var ve Koleksiyonlarınızı yalnızca aşağı kaydırarak görüntüleyebilirsiniz.

Bu sürümle birlikte bilinen hatalar giderildi ve performansta iyileştirildi. Göze çarpan yeni bir özellik ortaya çıktığında bu içeriğimizi tekrar güncelleyeceğiz. Takipte kalmaya devam edin.

Narin Güran cinayetinde ilk defa duyacağınız bilgi Pıtrak otunun faydalarına inanamayacaksınız Ernest Muçi devre arasında Beşiktaş'a veda ediyor Narin cinayetinde kan donduran rapor! Bugün akaryakıt alacaklar dikkat! Asgari Ücrete Rekor Zam: 40 bin 436 Lira Oldu