Instagram bu sefer süresiz mi kapatılacak? Instagram o içerikleri kaldırmaya devam ediyor. Instagram için boykot çağrısı yapıldı

Instagram'a erişim Türkiye'den 8 gün boyunca yasaklandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkilileri ile Instagram yöneticileri arasında yapılan görüşmeler sonucunda açılan Instagram yine Haniye ile ilgili içerikleri kaldırmaya başladı. Sosyal medyada Instagram için bu sefer de boykot çağrısı yapıldı. Yaşananların ardından "Instagram bu sefer süresiz mi kapatılacak?" sorusu gündeme geldi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

Instagram'a 2 Ağustos'ta erişim yasağı getirildi. Bu yasak 8 gün sürdü. Bu süreçte Instagram ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkilileri arasında görüşmeler hep sürdü.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, X hesabından yaptığı canlı yayında Instagram'a getirilen erişim engeliyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Instagram ile süren toplantılardaki gelişmeleri duyuran Bakan Uraloğlu, "Sosyal medya platformu Instagram’ın erişimine bir engel getirilmişti. Belli gerekçeleri vardı. Katalog suçlar başta olmak üzere bazı hassasiyetler vardı. Hassasiyetlerin uygulanması konusunda BTK ve Meta platformu yetkililerinin yapılan görüşmelerin sonunda belli kararları aldık, belli noktaya vardık" dedi.

10 Ağustos 21:30 itibariyle Instagram'a erişim yeniden açıldı.

Instagram'a erişimin engellenme nedenlerinden birinin de 31 Temmuz'da İran'ın başkenti Tahran'da suikast sonucu öldürülen Hamas lideri İsmail Haniye için yapılan taziye mesajlarının kaldırılması gösterilmişti. Instagram'a erişimin açılmasının ardından Instagram'ın Haniye sansürüne devam ettiği görüldü.

Instagram'ın İsmail Haniye için başsağlığı, taziye ve dua mesajı paylaşımlarını kaldırdığı bazı hesapları ise tamamen kapattığı görüldü.


Yaşananlar sonrasında X'te Instagram için boykot çağrısı yapıldı.

Erem Şentürk, "Instagram yine yalan söylüyor, yine aldatmaya devam ediyor, yine Filistin’e sansüre İsrail’e hizmete devam ediyor. Şehit İsmail Haniye paylaşmanı 2 dakika içinde sansürledi ve içeriği kaldırdı." diye yazdı.

Instagram'ın kabul ettiği anlaşmanın şartları:

1-) Türkiye Cumhuriyeti yasaları kapsamında, katalog suçlar arasında yer alan içeriklerin ve paylaşımların derhal kaldırılması sağlanacak.

2-) Türkiye'nin hukuk sistemine uygunluk sağlanacak ve yasa ihlali söz konusu olduğunda hızlı ve etkili müdahale gerçekleşecek.

3-) Hesaplar herhangi bir uyarı yapılmadan kapatılmayacak.

4-) Türk kullanıcıların hesapları ve hakları güvence altına alınacak.

5-) Uyarı yapılmadan kapatılan hesaplar tekrar erişime açılacak.

6-) PKK, PYD ve FETÖ gibi terör örgütü propagandaları Instagram'da yapılamayacak.

7-) Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı olan gönderiler Instagram'da kaldırılacak.

8-) Herhangi yasal bir problem yaşandığı takdirde, Instagram, yetkililer ile en hızlı şekilde iletişime geçecek.

Narin Güran cinayetinde ilk defa duyacağınız bilgi Pıtrak otunun faydalarına inanamayacaksınız Ernest Muçi devre arasında Beşiktaş'a veda ediyor Narin cinayetinde kan donduran rapor! Bugün akaryakıt alacaklar dikkat! Asgari Ücrete Rekor Zam: 40 bin 436 Lira Oldu