İngiliz şarkıcı ve gitarist Charlie Cunningham Türkiye'ye geliyor

Sadece bir gitar ve ona eşlik eden vokali ile büyüleyici bir müziğe imza atan İngiliz şarkıcı ve gitarist Charlie Cunningham ülkemize geliyor. Sanatçı, 25 ekim akşamı İstanbul'da IF Performance Hall'da hayranlarıyla buluşacak. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

Charlie Cunningham gerçek anlamda "gözden kaçan" bir başarı öyküsü olarak ortaya çıktı.

Halihazırda yarım milyardan fazla dinlenmeye ulaştı ve 500. performansına hızla yaklaşıyor.

Hayran kitlesi Birleşik Krallık dışında tamamen organik bir şekilde büyüdü ve Charlie Avrupa'nın en prestijli konser salonlarının düzenli demirbaşlarından biri haline geldi. 

Müziğe ilgi duyduğu ilk yıllarda Sigur Rós ve Mogwai gibi isimlerden ilham aldı.

Deneysel, indie ve hardcore grupları arasında mekik dokuduktan sonra flamenkoya hayranlık beslemeye başladı ve soluğu İspanya’da aldı. 

Bildiğimiz sevdiğimiz indie-folk melodilerini flamenko tekniğiyle harmanladı ve dikkatleri ışık hızıyla üstüne çekti.

İlk EP’lerinin ardından büyük bir hayran kitlesine kavuştu.

2017’de yayımlandığı gibi büyük başarı kazanan ilk albümü 'Lines', BBC Radio 1’ın favorileri arasına girdi.

'Minimum' gibi ilk dinleyişte özel olduğu anlaşılan şarkıların bulunduğu albüm, 2018 Pop Ödülleri’nde En İyi Albüm Ödülü’ne layık görüldü.

2019 tarihli “Permanent Way” isimli ikinci albüm, Cunningham’ın sade, içe dönük ve güçlü şarkılarının daha da olgunlaştığı bir albüm olarak büyük övgüler aldı.

Zamanını melankolik piyano ve naylon telli gitarın ısrarlı nabzı arasında bölen Charlie, hem ölçülü hem de neşeyle ifade edilen karakterli şarkılar sunuyor.

Sıcak, çağrıştırıcı sesini ekleyince zamansız ve canlandırıcı bir şey ortaya çıkıyor. 

Charlie Cunningham bu yıl üçüncü albümü 'Frame' ile geri döndü. 'So It Like', 'Downpour', 'Shame I Know' single'ları ve nefes kesen en yeni single'ı 'Water Tower''ı ülkemizde canlı olarak dinlemek için yerinizi şimdiden ayırın. 

Bahar Candan: Ablam sevgilimle ilişki yaşıyor Lapa Lapa Kar Yağışı Geliyor. Öğretmeni tarafından tecavüze uğradığını söyledi! Şiddetli deprem oldu! İşte hissedilen iller... 4.7 büyüklüğünde bir deprem oldu Kayıp Rojin'den acı haber geldi