İlişkilerde seks ne kadar önemli? Seks terapistleri açıkladı

İlişkilerde seksin ne kadar önemli olduğuna ilişkin açıklama seks terapistlerinden geldi. Peki ya bir ilişkide seks ne kadar ve ne derece önemli? İşte konuya ilişkin merak edilen tüm detaylar...

İlişkilerde seksin ne denli önemli olduğu pek çok kişinin merak ettiği konulardan bir tanesi olurken, ilişkiye başlayan hemen herkes seks süreçlerinin nasıl ilerleyeceğiyle alakalı tonla sorgu içerisine girmektedir.

İlişkiye yeni başlayan kişilerde esasında partnerlerine bu noktada nasıl açılacağını, seks sürecinin ilişkilerinde nasıl bir boyutta olacağını düşünürken seks terapistlerinden açıklama geldi.

İlişkilerde seksin ne kadar önemli olduğuna ilişkin açıklamada bulunuldu. İşte seks terapistlerinin konuya ilişkin yorumları...

İLİŞKİLERDE SEKS NE KADAR ÖNEMLİ?

Kadın erkek fark etmeksizin hemen herkes ilişkilerinde seksin hangi boyutta olmasıyla alakalı zihinlerinde bir büyük bir sorgulama içerisine girerler.

Seks terapistleri ise bu konuyu oldukça farklı bir açıdan ele alıyor. Seks terapisti Shadeen Francis, “Bir ilişkide seks, ilişki içerisindeki insanlar için ne kadar önemliyse o kadar önemli” şeklinde ifade de bulunuyorken başka bir seks terapisti MA Jessa Zimmerman, “Seks yapmayan ancak mükemmel derecede mutlu ve sağlıklı çiftler de var. Bu yüzden partnerler bunda sorun görmediği sürece, bu bir sorun olamaz” şeklinde süreci açıklıyor.

PEKİ YA SEKSİN VÜCUDA OLAN FAYDALARI NELERDİR?

İlişki içerisinde mutlu olduğunuz seks hayatının insan hayatı üzerinde pek çok farklı faydası bulunmaktadır. Bu faydalardan başlıcaları şu şekildedir;

Stres seviyesinin düşmesine yardımcı olur

Uyku kalitesinin artmasına katkı sağlar

Pelvik taban kaslarının güçlenmesine yardımcı olur

Hayata karşı çok daha pozitif bakmayı kolaylaştırır

Özgüvenin yükselmesine katkı sağlar

İslam Memiş Uyardı: Uzak Durun Fethullah Gülen Öldü Yüzde 25 İndirim Geldi İşte iddianamedeki bir numaralı sanık Fethullah Gülen'in Yerine Geçecek Sürpriz İsim Dilan Polat ve Sıla Doğu hakkında yeni gelişme Emekliye 2 maaş - 2 tazminat düzenlemesi!