Her gün tüketen zımba gibi oluyor: Bağışıklığı demir gibi kuvvetlendiriyor hastalıklara kalkan oluyor. Bunu tüketen hastalık yüzü görmüyor

Soğuk kış günlerinin kendini gösterdiği bugünlerde bağışık sistemimizin sağlığını korumak büyük bir önem taşır. Hastalıklara karşı kalkan oluşturmak ve vücudumuzun direncini artırmak için bu besini mutlaka tüketin. İşte bağışıklığı güçlendiren ve zımba gibi hissettiren o besin

Bağışıklık sistemi vücudunuzun kendisini dış dünyadan gelen tehditlere karşı koruyan bir sistemdir. Hücrelerden, dokulardan ve organlardan oluşan bu karmaşık sistem, vücudunuza grip virüsü gibi bir şeyin girdiğini tespit eder.

Bağışıklık sisteminiz güçlü olduğunda vücudumuz hastalıklarla mücadeleye daha iyi hazırlanır. Bağışıklık sisteminiz zayıfladığında hastalanma olasılığımız daha yüksektir.

Bağışıklık sistemimiz aynı zamanda kanser gibi hastalıklarla mücadelede de anahtardır. Sağlığımızdaki önemli rolü göz önüne alındığında, bağışıklık sistemini güçlü tutmak için elimizden geleni yapmamız gerekiyor.

Bağışıklık sistemini güçlü tutmak için bazı süper besinleri tüketmek gerekiyor. Vitamin ve mineral gibi besin açısından yüksek gıdalar tüketmek, bağışıklık sistemimizi güçlendirerek sağlığımızı korur.

Bağışıklık sistemimizin en iyi durumda çalışmasını sağlayan bu gıdalardan biri de bal kabağıdır. İçerdiği güçlü özelliklere inanamayacaksınız…

BAL KABAĞI

Bal kabağı, beta karoten açısından zengindir. Vücudunuz bu antioksidanı A vitaminine dönüştürür.

Daha iyi görmek, mikroplardan korunmak ve üreme sisteminizin gerektiği gibi çalışması için A vitaminine ihtiyacımız vardır.

Ayrıca kalbinizin, akciğerlerinizin, böbreklerinizin ve diğer organlarınızın sağlıklı kalmasına yardımcı olur.

Bal kabağı içerisinde bol miktarda beta karotene sahiptir. Aynı zamanda bağışıklık sisteminizi güçlendiren C vitamini, E vitamini, demir ve folat içerir.

Diyetinizde daha fazla bal kabağı bulunması, bağışıklık hücrelerinizin mikropları savuşturmak için daha iyi çalışmasına ve bir yara aldığınızda iyileşmeyi hızlandırmasına da yardımcı olur.

Bal kabağı, C vitamini, çinko ve selenyum dahil olmak üzere bağışıklık sağlığını destekleyen birçok besin maddesinin doğal bir kaynağıdır.

Uygun sıvı alımı bağışıklık sağlığını da etkileyebileceğinden, bal kabağının yaklaşık %90'ının su olduğu gerçeği, bu yiyeceğin bağışıklık sağlığını destekleyen bir diyetin neden önemli bir parçasıdır.

Aynı zamanda sağlıklı bağırsak sistemiyle bağışık sistemi birbiriyle ilişkilidir. Bağışıklık sistemimizin %70'i bağırsaklarımızda olduğundan kabak gibi lifli gıdalar tüketerek bağırsak sağlığımızı desteklemek bağışıklık sağlığımızı da etkiler.

BAL KABAĞI NASIL TÜKETİLİR?

Bal kabağı püresi: Turtalardan kreplere, çorbalardan güveçlere kadar pek çok tatlı ve tuzlu yemekte kullanabilirsiniz.

Kavrulmuş kabak: Bal kabağını dilimler halinde kesin, üzerine zeytinyağı gezdirin, biraz tuz serpin ve fırında kızartın.

Kabak çekirdeği: kabak çekirdeği besinlerle doludur. Sağlıklı, çıtır bir atıştırmalık için bunları kabak çekirdeklerini atmak yerine kızartabilirsiniz.

Bal kabağı smoothie: Sağlıklı bir smoothie için kabak püresini en sevdiğiniz meyveler, biraz yoğurt ve bir tutam tarçınla karıştırın.

Bal kabağı çorbası: Bir kase sıcak, kremalı bal kabağı çorbası, rahatlatıcı bir kış yemeği olabilir. Pişmiş bal kabağını biraz et suyu ve seçtiğiniz baharatlarla karıştırın. Şifa olsun!

Wanda Nara Siyah Tangasıyla Meydan Okudu! Şakir Paşa Ailesi'ndeki yatak sahneleri alev aldı! Okan Buruk'un yeni gözdesi Christopher Nkunku Yusuf Sarı, Fenerbahçe'ye bedava imza atıyor Gizemli Massaco kabilesi ilk kez görüntülendi Otele çağırdığı kadın odada öldü