Her derde devaymış! Faydalarını duyan aktara koşuyor

İğde, vücudumuz için bir dizi yarar sunan şifalı meyveler arasında yer alır. Ancak yalnızca kendisi değil tozunda da pek çok ayrı şifa bulunur. Özellikle yoğurtla karıştırıp tüketince sağladığı faydalara inanamayacaksınız. İşte iğde çekirdeği tozunun mucizevi faydaları ve kullanımı

İğde, mineral ve vitamin açısından zengin olmasının yanı sıra kanser riskini de azaltan bir gıda maddesi olarak değerlendiriliyor.

Kurutulmuş iğde tozunun en bilinen faydaları arasında eklem ağrılarının azalmasına yardımcı olduğu bilinir.

Ancak yalnızca eklem ağrılarına çözüm değil bir dizi sağlık sorununun tedavisi ve sağlığı koruma altına almak için iğde çekirdeği tozu kullanılır. İşte iğde çekirdeği tozunun mucizevi faydaları ve kullanım şekilleri:

Bağışıklık sistemini güçlendirir

İğde çekirdeği tozu, vücudun bağışıklık sistemini geliştirebilecek birçok vitamin, mineral ve antioksidan açısından zengin bir kaynaktır. İğde çekirdeği tozu, doğal ve iyi bir antibiyotik kaynağıdır. Ayrıca yüksek miktarda C vitamini içermesi nedeniyle soğuk mevsimlerde grip tedavisine de iyi gelir.

Karaciğere iyi gelir

İğdenin en önemli faydalarından biri karaciğeri hastalıklarına karşı koruyabilmesidir. Çünkü iğde çekirdeği tozu, karaciğeri detoksifiye eder ve yağlı karaciğeri tedavi eden anti-inflamatuar açısından zengindir. Karaciğer sağlığınızı ve fonksiyonunuzu korumak için hem meyvesinden hem tozundan mutlaka yararlanın.

Vücut iltihabını azaltır

İğde, insan vücudunun iç iltihabının tedavisinde çok yararlı olabilecek flavonoid adı verilen kimyasal bileşen açısından zengindir. Ayrıca iğde, vücutta oluşan iltihapların neden olduğu tüm ağrıları kısa sürede dindirir. Eklem ağrılarını da azaltır.

Cilde iyi gelir

İğde, C vitamini ve birçok güçlü antibiyotik açısından zengindir. İğde, cildin kolajen üretimini destekler ve ciltteki kırışıklıkları da en aza indirir. İğde çekirdeği tozu, cilt gençleştirme ve kusursuz cilt için en iyi doğal kaynaklardan biridir.

Kilo kaybına yardımcı olur

İğde lif açısından zengindir. Bu da tok kalmanızı sağlar ve daha kolay kilo vermenize yardımcı olur. Ayrıca lif bakımından zengin olan iğde ve iğde çekirdeğiniz tozu, sindirim sorunlarına da iyi gelir.

Kemikleri güçlendirir

İğde bol miktarda kalsiyum, mineraller ve C vitamini içerir. Bu da kemiklerdeki kalsiyum emilimini artırmaya yardımcı olur. Böylece kemiklerin her zaman güçlü olmasını sağlar. 

Stresi azaltır

Stres ve uyku sorunları yaşayan kişiler için iğde, en iyi çözümlerden biridir. Bir miktar kurutulmuş iğdeyi kaynar suda demleyin ve uyumadan önce için. Bu doğal içecek stresi azaltır ve geceleri daha iyi uyumanıza yardımcı olur.

Saç büyümesini teşvik eder

Yapılan bazı araştırmalara göre, zeytinyağında iğdeyi kaynatıp saç derinize masaj yapmak, saçlara iyi geliyor. Bu, saç uzamasını hızlandırır ve saçların kısa sürede sağlıklı ve güçlü olmasını sağlar.

İĞDE ÇEKİRDEĞİ TOZU NASIL TÜKETİLİR?

Öğütülmüş iğde çekirdeği tozunu yoğurt ve bal ile karıştırarak tüketebilirsiniz. Ayrıca süte iğde çekirdeği tozu eklendiğinde iltihaplı romatizmayı tedavi eder.

Narin cinayetinde kan donduran rapor! Amca Salim Güran'dan flaş talep! Narin cinayetinde görüntüler ortaya çıktı Benfica'ya üç puanı Kerem ve Orkun getirdi Van Bronckhorst, Salih Uçan'ı gözden çıkardı Montella, Atakan Karazor'u milli takıma davet etti