Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek sevindirdi: Yabancı girişleri beklentileri de aştı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ülkenin ekonomik durumuyla ilgili olumlu bir ilerleme kaydettiklerini vurgulayarak, yabancı girişlerin beklentilerin ötesine geçtiğini ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin offshore piyasalara yönelik düzenlemelerini gevşetme stratejilerini araştırdığını ve bu çerçevede nispeten uzun vadeli swaplarla başlayabileceklerini de belirtti.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

Ankara’da Bloomberg’in sorularını yanıtlayan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sermaye girişlerinin öngördüklerinden de yüksek olduğunu belirtti.

Şimşek, sağlam politikalar ile yapısal dönüşümün bir araya gelmesinin, yatırımcı güveninin yeniden kazanılmasını sağlayan iyi bir söylem olduğunu belirterek, bunun da portföy tercihlerinin Türk varlıkları lehine olmasına yardımcı olduğunu, girişlere dönüştüğünü ve reel döviz kurunu dengelemeye yardımcı olduğunu ifade etti.

Şimşek, Türkiye’nin offshore piyasalara yönelik düzenlemeleri gevşetme yollarını araştırdığını ve nispeten uzun vadeli swaplarla başlayabileceğini söyledi.

“Ne yapılması gerektiğini biliyoruz, ancak bunun zamanlamasına, sıralamasına ve dozuna karar verilmedi” diyen Şimek, "Henüz bu sürecin ilk aşamalarındayız. Tüm zorlukların üstesinden geldiğimizi söylemiyorum, ancak iyi bir ilerleme kaydettik” ifadelerini kullandı.

Fethullah Gülen Öldü Yüzde 25 İndirim Geldi Narin Güran cinayetinde dikkat çeken detay! İşte iddianamedeki bir numaralı sanık Gülen'in ölümünü hangi gazete nasıl gördü? Fethullah Gülen'in Yerine Geçecek Sürpriz İsim Dilan Polat ve Sıla Doğu hakkında yeni gelişme